Projekten börjar ta form:)

Mattan kom till slut ut!! Fick skära små bitar och sen dra bort dom med en polygrip... Jag hann till och med börja att sätta upp väv. Det är  tyvärr INTE så lätt att tapetsera i en garderob som är ca 2x1 meter. Det går knappast att vända sig därinne och dessutom så vill ju Nils gärna vara med och se vad mamma gör, så jag får parkera babysittern precis i ingången så att han ser mig:)) Trångt, trångt, trångt!!!

Nu har det ju varit ganska bra väder de sista dagarna så att jag har då istället prioriterat målningen av huset. Har gjort mitt bästa och klättrat så högt jag bara vågar samtidigt som David håller på med breddning av garageuppfarten.
Han förstår tyvärr inte att han inte kan hålla på och prata, fråga och be mig att titta ner på hans projekt eftersom jag är så höjdrädd!! Igår vet jag att jag till slut sa till honom - Gör vad du vill!! Jag kan INTE titta ner för då kommer det sluta med att istället jag trillar ner... och det vore ju lite synd nu när jag bara har en gavel kvar:))

Sen går tankarna runt på mig om jag ska behålla mina röda fönster eller om de ska bli vita...? Jag får ta en promenad senare idag och titta på ett hus som ligger lite längre bort och är enbart grått och vitt INNAN jag bestämmer mig:))




Vansinne!!

Med tanke på det dåliga vädret så blir det inget målat idag. Nils har dessutom skyhög feber efter vaccinet igår och sover mest hela tiden... Vad gör jag då? Jo, jag bestämde mig för att ta bort den gamla plastmattan i vår klädgarderob/blivande toalett, om ifall att rörmokaren skulle dyka upp i veckan.

Trodde givetvis att det inte skulle innebära någon större ansträngning och jag kunde dessutom inte i min vildaste fantasi tro att en liten plastmatta på 2kvm kunde sitta fast såå j-vla hårt!!
Troligtvis så får jag tillbringa både resten av både eftermiddagen och kvällen i det lilla kyffet med att skära matta:((


Liten Göteborgsvarvare:)

Min duktiga mellantjej Ninni har idag sprungit Lilla Göteborgsvarvet. Hon sprang 2,5km på 12.44. KANONBRA!!
Givetvis har måste hon ha ärvt dom generna från mig - NOT! En stolt mamma har hon iallafall:))


Markisvändning

Ja, det har min man gjort idag..vänt på tyget till våra markiser:)

Jag tyckte att det såg så illa och dassigt ut nu när huset målades mörkare med det solblekta, före detta vinröda tyget på markiserna. Vi funderade ett tag på att köpa nytt men då kom jag på att det var någon som hjälpte min mamma med att vända på tyget på hennes markis och den blev så fin! Sagt och gjort. David provade detta idag på våra och det funkade jättebra. Det blev verkligen ett lyft och markiserna ser ut som om de var nya!

Nu ska jag snart göra en pastasallad och sen ska grillen startas upp igen:))




Ljummen altankväll..


Vilken underbar dag det var igår! Sol och 25 grader varmt...

Jag hann att måla färdigt framsidan på huset och plantera både tomater och blommor innan Bitten och Tony kom på kvällen för att grilla. Tycker att det är såå skönt att värmen äntligen är här så att man kan tillbringa mestadels av dagen ute. Nilsen satt givetvis med vid bordet och var fundersam över varför han inte fått ngt att äta.., men liten och egen som han är så gav han inte upp förrän Bitten matat honom:)) 






Jag vill INTE ha någon get!!

Med tanke på det fina vädret som varit de sista dagarna och på smsét jag fick av Ulrika att det äntligen var tillräckligt varmt att börja måla huset så började jag givetvis med detta direkt:))
Nilsen har skött sig exemplariskt och sovit ca 3 timmar på eftermiddagarna - alltså är halva huset nästan klart:)

Igår var ju vädret inte riktigt hundra så vi åkte då istället till Blomsterlandet och köpte blommor till altanen och när jag kom hem hittade jag en annons på såå söta kattungar i Källby. Ringde o tipsade lillsyrran som kom och hämtade mig ganska omgående för en tur dit... Det värsta är ju att man vill ha allihopa med sig hem. De är ju helt sjukt söta!!
När vi kom dit så ville vi båda ha den gudomligt söta lilla tösen nere i högra hörnet. Jag ville INTE vika mig eftersom det var jag som hittat annonsen, men syrran har ju som vanligt aldrig gett upp så lätt. Hon försökte till och med locka mig med att köpa geten som stod på gräsmattan istället=))

Ok. Hon fick som hon ville... Vi får en liten kille och dom tjejen. Det roliga med dom här små är att de är skeppskatter. Alltså har de en extra klo både fram och baktill. Fick senare lära mig av syrrans man att de har det för att kunna klättra i rep... Därav namnet skeppskatt.

Den lilla tjejen som vi bestämt oss för i Göteborg är nu avbokad. Det blir betydligt lättare att hämta hem lillkillen som endast finns 5km bort istället för att åka 15mil.

Idag står det lite blomplantering på schemat så jag hoppas att regnet håller sig lååångt borta!!


Våran lille kille ligger och kikar nyfiket i vänstra hörnet:)


..medans syrrans lilla tjej är en liten linslus:) Kolla in tassarna!!


En ny liten familjemedlem:))

Ja, nu är det klart att vi ska bli en till i familjen:))
Vi har ibland pratat om att skaffa en lillasyster till Nils, men nu konstaterat att det räcker gott och väl med 4 barn i huset. En "lillasyster", fast i annan bemärkelse, kommer han iallafall att få i mitten på sommaren. 
En liten tjej som heter Molly och är en blandning mellan perser, skogis, bondkatt och såå bedårande söt!!




Garageuppfart och kusinbesök:)

Undrar vart helgen tog vägen?? I lördags var det den årliga Götenelördagen här i byn. Vi var där ett par timmar men gav till sist upp eftersom det regnade så!!
Söndagen hade vi ett par vänner här på fika också kom tjejerna plötsligt på att deras pappa hade glömt att han lovat dom att åka med i hävaren (skylift) på Götenelördagen. Alltså fick han hämta dom också fick de åka bort till Brandstationen på en alldeles egen lufttur:)
 
Idag fortsatte iallafall projektet "bredda garageuppfarten". David har slitit med att gräva bort allt gräs och jord, fyllt upp med nytt grus, markduk och paddat... (Jag kan tyvärr inte hjälpa honom eftersom ryggen fortfarande gör såå j-vla ont så jag mår illa emellanåt). Sen kom dessutom min pappa med sin älskade motorsåg och hjälpte till att dela upp och bära de tunga stockarna...

När lunchen stod på bordet ringde lillasyster och sa att hon & Stenen också var på väg hit, så då var huset plötsligt fullt igen:)) 




Småkusinerna:)

Såå fin utmärkelse:))

 http://prefersimplicity.blogspot.com/

....har gett mig en såå fin utmärkelse! Tack snälla Milla!!






Skickar denna Utmärkelse vidare till:

Lillasyster
Malin
Louice
Ida
Petra



Nu har vi fått upp tempot igen:))

Igår var vi på kusin Stenens 1-årskalas. Nilsen var tyvärr INTE bra så han gnällde mest hela tiden.. Det var lite tråkigt men de andra var desto gladare. Det bjöds på gott fika och en underbar god BLÅ princesstårta:)

Idag har det gått desto bättre:) Rörmokaren har varit här och förberett lite inför den nya toaletten, David har burit bort resten av plattorna och klippt gräs och jag har varit ute en sväng och köpt tomatplantor, väv att sätta upp på nya "muggen" och beställt den Stengrå husfärgen. 
Imorgon är det Götenelördagen här i Götene och Colorama erbjuder då 30% på utomhusfärgen. Det är ju kanonbra med ett sådant erbjudande och eftersom en av mina bästa vänner jobbar där så var hon gullig och skulle blanda till vår färg redan idag, så att det bara var för oss att hämta den imorgon och slippa trängas med alla andra kunder. Tack Ulle!!

Nu väntar jag på att Nilsen ska sova middag så att jag kan städa och skura ur mitt växthus....


Stenen på sin nya traktor.


Flaggan var hissad dagen till ära...


..och syrrans man R, min gubbe & min stora dotter E står och tittar på
min pappa när han sätter upp det nya lusthuset nere vid sjön:))


Uppe INNAN tuppen:(

Godmorgon!! Sitter här med en liten kille i knät som uppenbarligen inte mår riktigt 100... Han har feber och är inte alls på det solskenshumör som han brukar vara.
Natten har INTE varit såå spännande. Han har vaknat till och varit ledsen ungefär en gång i timman och vid 05.15 tyckte han att det var dags att gå upp och dricka välling... Så nu känner jag mig nästan medvetslös!!

Hoppas iallafall att han piggar på sig så att vi kommer iväg på kusin Stens 1-årskalas i eftermiddag:)

Önskar er en riktigt fin Kristi himmelfärdsdag!  


Det blev ingenting med det!!

Efter att ha vilat min stackars rygg ett par dagar så tänkte jag ta tag i våran gräsmatta som närmast börjar likna en djungel... På med ryggskyddet, ut i garaget där jag till slut hittade den längst in bland allt annat bråte.
Bensin fanns det i men efter att ha provat med allt och lite till så gav jag upp!! Troligtvis så blev den "sur" och ville stanna kvar i sin vintervila så jag puttade tillbaka den på sin plats och gick in i värmen igen:)

Har iallafall varit iväg till Leksaksaffären nu och köpt en present till syrrans lille Stenen som fyllde 1 år igår. Imorgon blir det kalas för honom ute på Sjöhaga så vi hoppas på en riktig kanondag! Vi får väl se om mannen kommit hem tills dess... Han visste redan igår att det skulle bli en lång arbetsdag idag, men nu ringde han och talade om att den blir ännu längre pga havererat släp... Nu sitter han alltså fast i "metropolen" Grästorp (roligare ställe kan man ju vara på) och väntar på hjälp. Hoppas att han hinner hem till kalaset imorgon iallafall;) 



Nu ska här trumpetas:))

Jag vet att jag borde vilat idag men när solen skiner så börjar det krypa i mig och jag kan inte bara sitta inne! Sagt och gjort. På med ett ryggbälte och ner med ett par värktabletter så jag och Nils kunde åka till Blomsterlandet. Att komma i bilen går ju alltid, men ur är lite klurigare...

Jag var iallafall väldigt glad över att jag kom iväg eftersom jag hittade sticklingar av min älskade favoritblomma ÄNGLATRUMPETEN!! Jag vet att den är väldigt giftig men samtidigt är det den mest ståtliga och snabbväxande växt jag någonsin träffat på. Dessutom luktar den såå ljuvligt gott på sommarkvällarna:)

Jag hade en för ett par år sedan, översållad med rosa blommor och som nästan snuddade vid 2 meters sträcket innan sommaren var över. Tyvärr så klarade den inte övervintringen... 

Men nu tar vi nya tag!! Fram med 50 liters krukan och en säck kogödsel. Nu ska här trumpetas:))
 

Måste nog tyvärr ta en paus....

Igår förmiddag for jag ut och började ta bort de gamla sjöstensplattorna och jag förstod ganska snabbt  varför de INTE längre tillverkas i måtten 50x50cm. J-vlar vad tunga de var och jag vet dessutom precis vilken platta det var som knäckte till ryggen!! Givetvis skulle jag struntat i att plocka bort resten när jag kände vad som hände men, men...

D skällde på mig för att jag är så egen och inte ber om hjälp och sen påpekade han nog närmare 10 gånger att jag gick som en gammal kärring. -Tack! Jag vet, men går det inte att räta ut ryggen, så går det inte:(

Nu känner jag att minsta lilla rörelse som jag gör fel kommer att utlösa ett ryggskott, så jag får nog ta det mer än försiktigt ett par dagar framöver. Måste ju först och främst se till att kunna bära Nils...


"Fotbad" i annan bemärkelse:))

Nilsen bara älskar sina fötter!! Han har dom i munnen mest hela tiden och nu till och med även i badet:)
Undrar ibland vem han har ärvt sin vighet ifrån...Givetvis måste det vara från mig=))


Svårbadad liten kille:)

Projekt "bredda garageuppfarten" börjar...

Vi har nog världens mest korkade garageuppfart. Den är utformad som en triangel så att det bara går att parera en bil där... Nu ska det äntligen bli ändring på det. Nu ska den breddas och bli rektangulär som de flesta andra har:)
D har börjat med detta projektet och på eftermiddagen när det började dåna så att det vibrerade i fönstren och jag kikade ut, så var det "bara" den här lilla trailern med sleepers (som han hittat under arbetsdagen) han krånglade in på vår lilla gata...
Ja, ja...Det blir nog iaf bra när det blir färdigt:)



Tackar grannen för att han hjälpte till att lyfta av dom så att jag slapp:))



Sten + Rygg = Ajaj!!

Jag hade tur... Bitten tog gärna med Nils på en promenad om jag bjöd på kaffe när de kom tillbaka:) Det gjorde jag mer än gärna så när de promenerat iväg skyndade jag mig iväg till Byggvaruhuset och köpte mina plattor.
Om vi säger som så här: Min rygg var inte direkt 100 innan jag lyfte IN alla plattor & stenar i bilen och jag kan ju inte skryta med att den blev så mycket bättre när jag lyft UR allt igen:(

Passade också på att springa in i blomsteraffären och köpa en ny ros eftersom jag tydligen var helt förvirrad (gravid) i höstas och glömde bort att jordslå den enda stackars rosen som jag hade planterat i kruka...


Ändrade planer...

Har åkt omkring,ringt runt och letat på nätet efter stora grafitgrå plattor att lägga framför trappan på framsidan. I dagsläget ligger det nu där klassiska sjöstensplattor som jag INTE tycker om!!
Efter att till slut hittat det jag sökte på Beijers och fått reda på att bara EN platta kostade runt 80kr så tvekade jag inte länge på att det kan bli lika fint med vanliga ljusgrå för 17kr/st:)) 

Tänkte faktiskt erbjuda min kompis att hon mer än gärna kan få ta med Nilsen på en liten förmiddagspromenad så att jag redan idag kan åka iväg och hämta plattor:)
 
Igår eftermiddag sattes det sallad, morötter och gurka i trädgårdslandet och drivbänken. Persiljan och gräslöken fanns ju redan där och det märks verkligen att växtligheten satt fart... Du underbara vår!!
 



En underbar dag hos lillasyster:))

Nyss kom jag och Nilsen hem från en liten utflykt vi gjorde till min lillasyster och hennes lille Stenen.

Solen lös så vackert över vår farmors Sjöhaga när jag svängde ner genom portstolparna och jag förstod då plötsligt hur syrran och hennes man orkar med allt slit med renoveringen för att snarast kunna flytta dit. Det kommer att bli såå fint när de är klara med allt!

Det är allt så vackert där nu på våren...vattnet, blommorna och alla fåglarna som kvittrar precis överallt. Till och med pappas "favoriter" kanadagässen låg och pratade lite i vassen. De vågade väl visa sitt rätta jag idag nu när han inte var där:))
Måste ochså ge min far en eloge för att han gjort så fin utsikt ner mot sjön. Tagit ner massor m träd och slitit med att få bort all vass...

Önskar verkligen syrran och hennes familj all lycka i sitt nya hem och det är väl lika bra att förvarna dom om att det inte var sista gången vi kom på besök;)


Huset... (lånad bild av syrran)


Bryggan & lusthuset...


Syrran och Stenen..


Stenen är såå charmig och söt :)


Nils & Stenen har kusinträff....


...och lilla Majsan:)

Stengrått...

Då har jag äntligen bestämt mig. Lånade hem lite färgprover till huset av min kompis Ulle på Colorama igår. När jag ställde upp de målade träbitarna i solen mot fasaden så ändrade alla de grå tonerna helt plötsligt färg. En blev militärgrön, en annan lutade åt gult, men när jag kom till färgen "Stengrå" då stämde plötsligt allt:)

Väntar nu bara på att alla de sabla frostnätterna ska försvinna så att jag kan komma igång med målningen. D har iaf lovat mig att måla uppe vid taknocken eftersom jag är såå fruktansvärt höjdrädd!! 
Kommer ihåg när jag målade sist och trodde att jag skulle fixa det ändå. Det slutade med att jag blev sittandes på garagetaket en bra stund innan jag med darrande ben vågade klättra ner igen... 


....& måndagen avslutas i Falköpingsparken:))

Ja, igår var det i princip fullt upp hela dagen. Var hos Linda på Kaluffsen på förmiddagen och satte i ca 30 slingor till i håret eftersom det kändes lite lite med det jag redan hade. Sen var det utvecklingssamtal för minsta dottern och som vanligt var det inga bekymmer vilket gör mig såå glad! Är så tacksam att alla tre tjejerna sköter skolan så bra med tanke på att deras mor aldrig haft ngt större intresse för att läsa....

På kvällen (läs kl 18) så var det meningen att jag och min kompis B skulle åka till Falköpingsparken och lyssna på Leijons. Nu blev det inte riktigt som det var tänkt eftersom B inte kände sig bra och hade åkt på migrän...men jag bestämde mig iaf för att åka och kika själv eftersom D vägrade att följa med:))

Jag måste säga att det var över förväntan, förutom att jag blev uppbjuden ett par gånger (haha). De spelade riktigt bra blandad dansmusik och det var roligt att höra min gamla "barndoms"kompis A sjunga lite mer seriöst än han gjorde för oss kompisar på fester för ca 20 år sedan:))
Vad tror ni? Man kanske skulle ta och anmäla dom till Dansbandskampen...




Trädgårdskaos!!

Vår trädgård ser just nu ut som om den varit med om en tromb eller något liknande... Eftersom vädret var såå fint idag så ville man ju bara ut till varje pris!

Jag började med en långpromenad med en liten kille som vägrade att sova och istället gnällde från och till i ca 7km. Jag vägrade att vända eftersom jag trodde in i det sista att han skulle slå igen sina blå - men INTE!!

Detta resulterade istället i att han nu har sovit 3,5 timme på eftermiddagen och då hann jag helt plötsligt både plantera mina pelargoner och tvätta halva huset inför kommande målning... D tvättade altanen och började sedan på projekt "Bredda garageuppfarten", så - Inget ont utan det har något gott med sig heter det ju:))

Snart blir det iallafall premiärgrillning med kött och pastasallad..



Mina små sköldpaddor...


...och den röriga baksidan:))

Ett guld & ett silver:))

Ja, det tog min lilla duktiga tjej idag på simtävlingen "Pirayasimmet" i Götenes badhus idag..

Jag trodde faktiskt i morses att hon inte skulle orka att vara med eftersom hon åkt på en riktig dunderförkylning, men ungar är ju som dom är och det var inga större bekymmer utan hon sa bara:
 -Får jag bara låna lite nässpray av dig mamma så ska du se att det går bra:))
Och det gjorde det ju verkligen (haha).


Storasyster Ninni & lillebror i publiken...


Koncentrerad tjej inför starten...


..och lycklig efter målgången:)


Nilsen var såå trött, men tävlingen var alltför spännande för att han
skulle hinna med att ta en tupplur:) 

RSS 2.0