Ge mig en Losec, tack!!

Visst är det mysigt att ha goa vänner här...prata och fika, men nu känner jag att det blivit lite väl mycket av det goda i eftermiddag...
Först var vi en sväng i stan, men det vill jag lova att hade jag kommit på innan vi åkte att det var lönehelg och bokrea - då hade jag stannat hemma! Hade tänkt att gå in en liten sväng på Åhlens, men jag vände redan i ingången - Jösses vad folk det var som rev omkring därinne!!

När vi kom hem så var D`s kompis Peter här en stund. Då var det kaffe & krämbulle... en stund senare kom min kompis Ulrika & hennes lille son hit med nybakta kärleksmums och en kladdkaka, så då åkte kaffepannan på igen... Nu mår min mage INTE bra vill jag lova:(

Jag hittade iallafall en liten fleecetröja till Nils på Lindex. Han har precis upptäckt sina händer och blir därför riktigt förbannad om han ska behöva ha dom instängda i overallen, så självklart ska han inte behöva "lida" över så allvarliga saker=)

Nej, nu ska jag spä på mitt magonda med att äta lite tacos...efter det är jag rädd för att det enda som hjälper kommer att bli, en liten tablett som börjar på bokstaven L=))


Stolt mamma utfärdar en liten varning:)

Har inte skrivit något på ett här på ett par dagar, men ibland springer tiden iväg alldeles för fort och när kvällen sedan kommer så börjar man fundera på vad man har gjort & vart dagen tagit vägen....
I torsdags kväll var jag på utvecklingssamtal i skolan med min stora tjej... Vet inte vem hon bråds på eftersom hon alltid skött sig jättebra i skolan och hennes lärare sa att hon nästan hade VG i vartenda ämne:) Det är ju bara att hoppas på att hon har ork och motivation att fortsätta så...En stolt & glad mamma har hon iallafall:) 

...och igår morses var jag uppe med tuppen & bakade lite.. Jag säger bara - köp ALDRIG bakformar på Rusta!! Det fanns ingen stadga i dom för 5 öre, så formarna vek sig och det slutade med att hela plåten blev en enda stooor muffin!! Kan iaf trösta mig med att formarna var väldigt söta:)

På kvällen hade jag lovat att agera taxi åt några tjej-kompisar som skulle på förfest, men det är som vanligt med "tjejer".. Är dom färdiga den tiden som vi bestämt att jag ska hämta dom...? Svar: Nej!
Samtidigt är jag inte förvånad. En resa som i normala fall hade tagit 25min tog nästan bortåt en timma. Tyvärr så är det tydligen så med det kvinnliga könet - Endast ett fåtal har förmågan att vara färdiga på utsatt tid & för att skryta lite om mig själv så ingår jag oftast i den skaran;) 

Nu ska jag hoppa in i duschen för snart ska jag, Nils och min man åka in till Lidköping en liten sväng... Vi får se lite senare om jag hittar någonting mer "roligt" än nya innerkuddar=) 


En bild på min stora tjej när hon var några år yngre:)


...och så här kunde det se ut en vanlig dag på jobbet=))




Förkylning, vinst & trasigt strykjärn!

Ja, nu kom det till slut. Förkylningen som jag bävat för att Nils skulle få... Mot alla odds har han klarat sig länge nog ändå, med tanke på att hans alla tre systrar varit genomförkylda en efter en sedan han föddes...
Jag tycker såå synd om honom. Han är ju inte mer än 9 veckor & det är ju så jobbigt för honom att inte varken kunna sova eller äta ordentligt:) Hoppas verkligen att det inte håller i sig allt för länge...

...och som om det inte vore nog med det så pajjade givetvis strykjärnet igår när jag höll på att sy dotterns gardiner. Rätt som det var så slocknade bara lampan ochså var det stendött!! Men det är väl bara att ta tag i problemet och åka iväg och köpa ett nytt... Frågan är bara vilket märke och vilka finesser man ska kosta på sig?

Till sist så har det iallafall hänt något roligt! Jag har vunnit min första bloggtävling! Jag var med i en liten snabbutlottning hos Sandra och hennes blogg  http://tjohalia.blogg.se/ Vinsten var  3st produktcheckar från Polarbröd, så nu ska här ätas goda mackor =)


Handlat på nätet:)

Ja, jag har nu kikat omkring lite efter någonting som jag kan ha på mig på Nils dop. Jag kan inte direkt påstå att jag har någonting som liknar ett sex-pack på magen så då får man ju snällt välja kläder därefter:)
Hittade till slut den här tunikan på Sid and Sally och jag föll pladask för den...tyckte nästan att det stod Anna på den=)) 
Då har jag "bara" ett litet bekymmer kvar... Vad ska jag ha till? Hjälp!!




Då rör jag runt lite igen....

Imorses hade jag tänkt att börja lägga in golv i mellandotterns rum. Jag har tänkt på detta såå himla länge för det är det enda rummet som det fortfarande finns plastmatta i, men när jag kom ut i garaget så la jag ner det projektet direkt! För det första var det svinkallt ute & sen förstod jag ganska snart att golvpaketen behöver nog ligga inomhus ett par dagar och tina upp först, så jag skyndade mig in igen...

Eftersom jag fortfarande har en bil som inte tycker speciellt mycket om minusgrader så blev jag tvungen att hitta på någonting härhemma istället... Började att sy gardinerna till min stora dotters rum. Kom tyvärr inte så väldigt långt för lillplutten hade ingen större lust med att titta på, så att jag får finna mig i att fortsätta lite senare:)

Jag vann tyvärr ingen auktion på någon Josef Frank kudde varken igår eller idag så jag får prova imorgon igen.., men jag hade turen att få köpa en helt ny Stig Lindberg "Lustgården" riktigt billigt utav en tjej på Blocket, så lite "röta" har jag tydligen ibland:)



Läkarbesök...

Nu är vi nyss hemkomna från BVC där Nils varit på läkarbesök. Allt var bara fint med honom.. Dessutom visade han både doktorn och sköterskan hur glad & pratsam han är:) Han väger nu över 6kg och var 60cm lång - en stor & redig kille som farbror doktorn sa:)
Men vid nästa besök så är det dags för vaccination & då brukar dom ju inte bli lika glada precis..., men det är ju ett par veckor dit, så det bekymret tar vi lite senare.
Nu sover mitt lilla hjärta såå gott..så då tänkte jag passa på och ta en sväng med dammsugaren och sen ska här läggas bud på ett par Josef Frank kuddar på Tradera. Önska mig lycka till:)



Kärlek vid första ögonkastet:)

Dagen började riktigt bra eftersom jag inatt har fått sova 9 timmar i sträck:) Sen ringde jag den underbara Försäkringskassan och fick "bara" nummer 259 i telefonkön! Som tur var, fick jag äran att prata med en riktigt trevlig människa som hjälpte mig att få igång e-legitimationen som helt plötsligt försvunnit!!
Nu har jag iallafall precis kommit hem efter en liten tur till metropolen Skara:) Kände redan i morses att jag måste komma iväg lite.., så först blev det en sväng till ÖoB där det inhandlades tråkiga basvaror + ett par glasvaser,sten & blockljus som nu får pryda vardagsrumsbordet.
Efter detta kikade jag in på MAGASINET, där det alltid finns något roligt till hemmet. Jag var ute efter ett par kuddar till soffan, men gick förbi en hylla där det stod en helt fantastisk lampa - Det blev kärlek vid första ögonkastet!! Dessutom var den ju marinblå & blev såå fin i vardagsrummet eftersom jag bytt klädsel på sofforna igen! Och jag lovar er - Att få på en annan klädsel på mina soffor...., det är värre än ett helt träningspass!!

Nej, nu ska jag springa över till grannen och hämta lite saker som hon handlat åt mig på IKEA i helgen. Såå skönt att slippa att åka dit själv:) 

Min fina lampa:)


"Ljusstakarna".

Tv-bänkarna har äntligen torkat:)

Nu har mina tv-bänkar som jag betsade för över en vecka sedan ÄNTLIGEN torkat!! Jag fick på gränsen till lite panik när jag var färdig och dom inte torkade på ca en timma som allt annat jag betsat gjort förut... Som tur var så kom min älskade vän Ulrika som jobbar på Colorama hit och förklarade för mig att det kommer att ta tid! Varför då? Jo, för att bänkarna var gjorda i massiv ek och det är ett så hårt träslag så att det blir svårt för lacken att tränga in... 
Vad underbart det är att ha en sådan vän som snabbt kan hjälpa till när jag krånglar till det ibland med mina tapeter & färger:) 
Jag blev iallafall kanon nöjd när det till slut blev färdigt..., och som pricken över i´t satte jag dit nya handtag idag. Vad tycker ni om resultatet?

Glömde givetvis att ta kort innan, så ni får nöja er med en annan bild:)

Före...



Efter...

Man tager vad man haver...

Ja, vad ska man hitta på idag då? Det går ju inte att dra barnvagnen i den här snön som kommit inatt & plogar..., det gör de nog inte förrän ikväll:( Vi bor ju som jag tidigare berättat i kvarteret som gud glömde..
Jag började iallafall dagen med att göra en ny bordsdekoration till köket. Jag var faktiskt mer eller mindre tvungen eftersom min stora glasvas gick i miljoner bitar igår:( Vet inte riktigt hur det gick till, men det när mitt ex stängde ytterdörren igårkväll så hoppade det ner en stoor prydnadsbokstav som satt på väggen - rakt ner på glasvasen.... & eftersom jag INTE tänker gå ut i snön idag så fick jag riva runt lite i mina gömmor. Ja, man tager vad man haver:)

Passar också på att önska er en underbar helg i snön! 


Före...

Efter....

Hemorrojdalsuppositorier:)

Nu är jag hemkommen efter en stooor genomgång av farmors hus - Jösses, vad grejjer! Pappa försökte skicka med en massa saker hem som jag INTE ville ha, men det hade ju blivit ett smidigt sätt för honom att bli av med en del:) 
Jag MÅSTE iallafall visa er den här lilla roliga burken vi hittade... & jag lovar er att den är inte purfärsk direkt!! 
Och som pricken över i så fanns till och med medicinen kvar inuti (haha). 
Visar också en annan ursöt burk som fick följa med hem:)  



Ska snart åka....

Om ett par timmar så ska jag sätta mig i bilen och åka iväg till farmors hus i Skärv. Min pappa och jag ska gå igenom lite av hennes saker. Lite & lite... Jag vet nog ingen annan som samlade på såå mycket saker! Allt ifrån presentpapper till porslin så vi har nog att göra en stund skulle jag tro:)

Visar här ett par bilder därifrån, tagna i somras... Visst är det vackert??





Mitt lilla charmtroll:)

JA, vi kom iväg... & efter nästan 3 timmar i stan är vi nu är vi hemma igen:) Vi började med att hälsa på min gamla jobbarkompis Marica på jobbet. Eftersom Nils skrattade,pratade och charmade henne ordentligt, så slutade det med att hon bönade och bad om att få sitta barnvakt någon kväll:)
Sen gick vi en en liten runda på stan & ärligt talat så hittade jag tyvärr INGENTING av de sakerna jag åkte dit för.... Däremot så fanns det ju en hel del annat roligt:) Köpte t ex den här lilla skallran till Nils som man sätter på hand eller fotleden.
Jag satte på den på hans lilla arm när vi kom hem...Han såg lite förvånad ut först, men sen blev det väldigt uppskattat, som ni kan se på bilderna här=)





Ett...

två...

...& tre=))

Då gör vi ett nytt försök:)

Ja, nu tänkte jag göra ett nytt, tappert försök att komma iväg till stan & handla det som jag hade tänkt göra igår när lillsyrran kom och slog bort min planer för dagen:) Alltid kul när hon tittar in..., men samtidigt var hon mer eller mindre tvungen eftersom hennes lille kille var såå ledsen i bilen.. Hon upptäckte sen att han fick 6 st tänder på en & samma gång - inte konstigt att han var på dåligt humör!!
Nej, nu är det lika bra att packa in barnvagnen i bilen & sen hoppa in i duschen nu när Nilsen sover såå gott...

Här är det iallafall en av familjemedlemarna som hittat en ny kompis att mysa med:)


Det blir aldrig som man tänkt sig...

När jag vaknade imorses hade jag faktiskt planerat hur den här dagen skulle se ut...Jag skulle åka in till stan och kika på någonting att ha på mig på farmors begravning, köpa blommor mm mm. Nu när jag tittar tillbaka så är det inget som stämmer mer än att jag tvättat mina 3 maskiner tvätt, men det gör jag ju varge dag...
För det första så sov Nils middag i över 3 timmar och när vi väl hade fått på oss, startat bilen & skulle åka - då ringde min syster och sa att -Jag kommer till dig om 5min!! Ok. Hon följde iallafall med mig till ICA och handlade och eftersom det är semlornas dag idag, så var vi ju bara tvugna att köpa med oss det hem:)

Nu ska jag snart sätta mig i fotöljen och bara mysa...Läsa de fina tidningarna jag fick av min syster i födelsedagspresent och sen får jag inte glömma att se på Bygglov - ett av mina favoritprogram:)

Då fyller man 27 år igen=))

Igår hade vi lite släktkalas här hemma = ganska fullt hus:) Det är iallafall mysigt när alla samlas och tiden springer iväg såå fort.. Jag fick många fina blommor & presenter, bla en jättevacker orkide av min älskade vän Bitten, stor vacker bukett tulpaner av min fina vän Ulrika,ny stekpanna av mamma, köksstolarna av pappa,  & det bästa av allt - ett presentkort på nack/ryggmassage av svärföräldrarna:)
Den stora frågan nu, är vad/om jag får något av min man...?? Ska bli riktigt spännande eftersom han säkert har glömt av att jag fyller år idag.... Jag har isåfall överseende med det eftersom han börjar att jobba kl 03.00 på nätterna och sällan är hemma förrän vid 19-tiden....Jag älskar honom såå mycket ändå!!
Jag kan ju bara tänka tillbaka på när jag körde taxi och fick gå upp vid den tiden på natten ibland - vid lunchtid så mådde man nästan illa av trötthet och ville bara hem & sova!!

Nej, nu kommer snart min "lilla" pappa & fikar med mig & Nilsen. Det är det enda barnet som är hemma här för tillfället. Tjejerna har ju sportlov denna veckan och åkte iväg till Hovfjället igår med farmor, farfar och sina kusiner...




Kuddar, gardiner & en liten bordsdekoration:)

Trot eller ej..., men när jag nästan gett upp hoppet om att hitta nya ljusa gardiner till vårt vardagsrum så låg de bara där! Men absolut inte i den affären jag väntat mig - på Coop!! Jag kan ju erkänna att det var ju inte direkt därför som jag gick in där häromdagen=))
Det kändes iallafall direkt att dom här längderna kommer att bli kanonfina hemma, så jag tvekade aldrig på att köpa dom...
Har också beställt ett par nya kuddöverdrag på Balders Hage som har såå mycket fint i sin nätbutik:) Tyvärr har de inte dykit upp i brevlådan än, så jag får väl vara så snäll & vänta....
Har också försökt att knåpa ihop en liten bordsdekoration till vardagsrumsbordet...

Nej, nu måste jag ge mig iväg och handla för det kommer lite släktingar hit imorgon och då hade jag tänkt att prova ett nytt recept jag hittade i en tidning på en kolatårta som såg såå god ut.... och med tanke på vad den innehåller så kan
den nog inte annat än bli god (haha).


 





Vårt hus före & efter....

Har nu samlat ihop lite bilder på vårt hus, hur det såg ut när vi köpte det för snart 2 år sedan & sen hur det ser ut idag, efter nya tapeter och lite färg:)


           
Fasaden före                      ...& efter ommålning

         
Baksidan före                     ...& efter

                      
Groventrén före                  ....& efter

         
Vardagsrummet före           ....& efter

              
Köket före                          ...& efter

                
Lilltjejens rum före              ....& efter

        
Hallen före                          ....& efter

                
samma här, fast åt andra hållet:)

        
& sängkammaren före         ....efter



Gymmet, tv-bänken & en ängel...

Ja, Nils har nu blivit så "stor" så att han har börjat att uppskatta sitt babygym:) Han gör väldiga kraftansträngningar med både händer & fötter för att få tag i figurerna...

Ja, vad är det med tv-bänken då...? Jo, jag har allvarliga funderingar på att få den mörkare för att den ska passa ihop med resten av möblerna i vardagsrummet. Helst av allt hade jag velat ha en bänk i Indo-stil, men dom är ju inte direkt gratis.. Tv-bänken är i ek, men jag vet bara inte riktigt än hur jag ska gå till väga!? Jag tror iallafall att jag får börja med att provlasera inuti en låda. Skulle det inte bli bra, så är det ju nästan ingen mer än jag som vet hur illa det blev:)

Igår ringde min pappa & talade om att min farmor var väldigt dålig. Jag åkte dit på eftermiddagen & när jag kom in på hennes rum på sjukhemmet så kände jag först inte igen henne. Hon låg och andades tungt och verkade inte kontaktbar. Jag satte mig och berättade om barnen, att vi skulle ha barndop och lite annat som har hänt, samtidigt som jag strök henne på kinden & höll henne i handen.. Jag såg på hennes ögon att hon hörde vad jag sa och det kändes fint. Jag är så glad för att jag åkte till henne, för 1,5 timma senare, så fick hon efter en alldeles för lång pina äntligen somna in...

Nils 7 veckor

Ligger i sitt färgglada gym & funderar....


Bortglömda saker....

Sitter här nu med min lille kille sovandes i knät som redan blir 7 veckor idag...Jösses, vad tiden springer iväg!!
Han är bara såå go nu och äter så han nästan ser ut som en liten Dunderklump:)

Igår när jag satt & tänkte på att det såg ut som det "fattades" något på den nya väggen i köket, så kom jag plötsligt på att jag fick en hel del fina saker från SJÖBUTIKEN av min man förra året när jag fyllde år. Frågan var bara var jag hade gömt undan den lite annorlunda skylten från ett gammalt fartyg som jag ville ha, just precis då.....??
Framåt kvällen blixtrade det iallafall till på den "gamla mamman" och hon hittade den på ett väldigt bra "gömställe".... Nu är den iallafall uppskruvad på väggen och den passade precis så bra som jag trodde:)

"WHISKEY TIME ABOARD DAILY 7.00 TO 6.59"


Ibland är saknaden såå stor...

Jag pratar om min älskade hund Hugo, en stor och kraftig Engelsk Springer Spaniel som lämnade oss i somras efter 11 underbara år tillsammans... Jag tänker ofta på vilken underbar vän och barnvakt han var & hur mycket sällskap, glädje & kärlek han gav oss.... 
Tänk den julaftonen han traskade iväg till grannen och åt upp deras julskinka som stod ute på altanen - då visste jag inte riktigt var jag skulle gömma mig & tultade tjejerna iväg när de var små, givetvis följde han med:) Han släppte dom ALDRIG ur sikte!
Jag saknar honom såå innerligt, men samtidigt vet jag att han inte mådde bra den sista tiden utan att det var dags att få somna in...Nu vet jag att han har det bra, och han vilar nu vid den stora,vackra björken i trädgården efter alla fina år vi fick tillsammans...




Solen skiner!!

Åh, vilket underbart vackert väder det har varit idag. Det är till och med så att snön tinat bort från verandan:) Det som grämer mig lite är att jag inte kom iväg på någon promenad..., men det är bara att hoppas på att vädret är lika fint imorgon:)

Nu tänkte jag iallafall att jag skulle börja att sy hissgardinerna till stora tjejens rum. Vi får väl se om symaskinen och jag kan samarbeta smärtfritt idag. Jag tänker iallafall att göra ett tappert försök innan det ska lagas potatisgratäng, fläskfilé och inte att förglömma....se på melodifestivalen:)  

Då var den här fredagen snart slut.....

Ja, då var den här fredagen snart slut... Åkte hemifrån redan kl 10 på förmiddagen för att hinna kika lite i den stora staden Skövde innan jag skulle klippa mig:)
Hittade iallafall tyger till tjejernas rum, så jag ska väl försöka att sy det i helgen om andan faller på...
Hann in en liten sväng på CHILI också innan jag åkte hem - och där hittade jag äntligen en ny kaffeburk!

Nu har hela familjen intagit den vanliga fredagsmiddagen tacos, så nu blir det först "Lets Dance" & sen det bästa av allt "Solsidan". Det får jag bara INTE missa...

Tygerna från Hem & Hobby...

Kaffeburk från CHILI....

...& en såå söt body till Nils som bara var tvungen att få "åka" med hem=))

Second-Hand & egentid:)

Ja, idag kikade jag in i vår egen lilla Second-Hand och där låg den! Klockan som passade perfekt i mitt kök. Dessutom till priset av 35kr. Kan det bli så mycket bättre:) I affären intill så hittade jag en supergullig mössa till Nils, men den kostade tyvärr några kronor mer (haha).

Imorgon bär det av till Skövde där jag ska klippa mig. Som tur är har jag en kompis som har en jättefin salong i stan www.salongtingeling.se och hon är nog den enda jag kan med att gå och klippa mig hos.... Jag brukar nämligen klippa mig själv och det uppskattas INTE hos andra frisörer, men hos Åsa vet jag att hon "bara" säger - Men Anna...VAD HAR DU GJORT!!? sen skäller hon inte mer på mig utan bara skrattar & fixar till problemet:)
Ska också försöka att få tag i lite snygga tyger till kuddar & gardiner i två av tjejernas rum..

Köksklockan...

& lillebrors nya mössa....

Finns det inget slut....!??

Jösses vad det har snöat här idag:( Undrar ibland om det inte finns något slut på ovädret...Jag tycker inte att jag gjort så mycket mer idag än att skotta fram bilen, trappan och brevlådan.... och detta har jag inte bara gjort en gång - utan tre!!

När jag till slut kom iväg så var det faktiskt värt allt slit... Jag fick tag i en lampfot som passade kanon i köksfönstret och sen kunde jag inte låta bli att gå in i Götenes egna lilla mysiga inredningsbutik "Färg & Fantasi". Givetvis så fick jag med mig ett par saker hem....bl.a en urläcker ljusstake som är gjord av gammal drivved och ett litet hjärta av gips som jag kan sätta små lappar med meddelande i till min man=)

"Ni är underbar"

Sååå söt!!

Då var köket klart!!

Då var då köket äntligen klart, förutom en ny lampfot till fönsterlampan, men jag hoppas att min man kanske slutar i rimlig tid idag så att jag kan ta den bilen när han kommer hem:) Min är nämligen stendöd!! Amerikanska bilar är tydligen inte tillverkade för minusgrader:)
I förmiddags såg vädret ganska lovande ut för en promenad till lampaffären...,men bara jag tänkt tanken så började det att snöa!! Så det kändes bäst att stanna inne m lillkillen, tycker det är onödigt att ta ut honom när det är såå kallt!

Här kommer iaf lite bilder på bordet före & efter som lovat. Skönt att det äntligen är klart för jag kan villigt erkänna att det har INTE varit roligt att stå utomhus & slipa i 15 minusgrader!!

Blev också väldigt glad när jag hittade mitt stora fruktfat som jag köpte när jag och min man var i Tunisien förra året. Det passade perfekt på köksbordet, måste bara fylla det m en massa goda frukter först:)

Bordet före...


...& här är det äntligen betsat, lackat & lite slipat för ett mer gammaldags utseende:)

Fondtapeten med engelska tidningsannonser & en hylla jag gjort i samma färg som bordet...

...enkel bordsdekoration

& mitt stoora fina fruktfat från Tunisien:)

Ett tag sedan sist....

Ja, nu är det ett bra tag sedan jag skrev någonting här. Tiden springer iväg med fyra barn samtidigt som jag gör lite nya projekt i köket:)
Det stora furubordet jag köpte på Second Hand är nu äntligen slipat, betsat & lackat & jag blev riktigt nöjd m resultatet. Har också tapetserat en vägg i köket med en tapet som har mönstret av gamla tidningsannonser från engelska tidningar - lite annorlunda, men kul:)
När jag skruvat ihop hyllan jag håller på med & ställt ett par nya krukor & blommor i fönstret så lutar det nog åt att äntligen bli färdigt..

....och Nils han blir redan 6 veckor idag:)  Jösses, vad fort tiden går! Han växer såå och när vi pratar med honom så ler han m hela ansiktet - det är kärlek det=)

Nils 6 veckor...

Tapeten...

Tänkvärda ord....=)

RSS 2.0