5 dagar för tidigt...

Jag fick det fina väggordet som jag önskat mig av min man i julklapp och det blev såå fint när det efter lite mätande och trixande till slut kom på plats!!
Obesvarad kärlek (än så länge).

Det har nu snart gått en vecka sedan den här killen dök upp på vår veranda. Han jamar å pratar, sitter å tittar in i fönstret. Han fryser så han skakar, men ger INTE upp för det! Han väntar å väntar på att mina småtjejer ska komma ut å besvara hans kärlek.
Tyvärr så sliter han ut sig i onödan. Så fort tjejerna är ute och den här kärlekskranke killen dyker upp så bönar de å ber om att få komma in igen... å ingen är ju gladare än jag för att det än så länge ligger till på det viset eftersom jag fortfarande inte tagit mig i kragen och varit hos veterinären med dom än....


Kavringsbak

Pappa hade lyckats hitta rågsikt (och wienerbröd som ligger å svider i magen än) på City Gross och eftersom jag inhandlade resten av ingridienserna igår så kunde jag äntligen baka den supergoda kavringen som jag gör inför varje jul.
Den är såå lätt att göra men ändå tar det emot eftersom man måste veva ihop degen av egen kraft. Stoppar man ner den i en assistent så vågar jag nästan lova att motorn brinner upp! Degen är så fruktansvärt tung och seg så jag rekommenderar handkraft i första hand, men när väl degen är färdig så sköter sig brödet nästan av sig självt i ugnen i 2 timmar och då kan man passa på att vila ut:)

Det blir 6 st limpor av en långpanna men 2 är redan borta.. Vi lyckades nästan att äta upp en limpa till kvällsmat och sen var Magnus här en sväng så då skickade jag med honom en också...
Sjukstuga

I flera dagar nu har det mest varit fullt upp med sjuka barn. Stora tjejen har legat i hög feber hela helgen och i söndags var det lillebrors tur att få det. Ger honom alvedon och försöker att hålla näsan ren med koksalt. Vet inte om det är alvedonen eller den höga febern som får honom att "speeda" runt...? Han är SÅ trött men vägrar att sova. Tårar är blandat med skratt för att till sist bara lägga sig på golvet helt utmattad. Idag känns det iallafall som om han inte är lika varm, så jag hoppas att det är på väg åt rätt håll...

Hade tänkt att baka den årliga kavringen idag men rågsikten är tydligen slut i hela byn. Pappa sa igår att han skulle komma hit en stund idag så jag får nog be honom att köpa med sig det från "storstan":))


Tårar blandat med skratt...

"petas"

Nu springer tiden iväg... Om 11 dagar fyller vår lillkille redan 1 år!! Det är nu som jag börjar undra var min lilla bebis tog vägen? Tycker inte alls att det var så längesedan som jag gick här höggravid och väntade på att han skulle komma ut:))
Nu är det inte en lugn stund längre förutom när han vilar upp sig inför kommande påhitt.
 
Numera kryper han runt i raketfart, går några meter (om han inte har bråttom någonstans), bits, klättrar, petar och pratar mycket med de 3 ord han kan.
Att tända och släcka lampor hör iallafall till den dagliga favoritsysslan.


Jag vet inte om jag vågar....

Igår var jag åter igen på kontroll på sjukhuset. Sänkan hade gått ner ordentligt och var på god väg åt det normala hållet nu. Tyvärr var det som jag trodde. Den stora apelsinliknande saken i magen var kvar. Doktorn tog en ul-bild och visade mig, fastän jag igentligen inte ville se.. Jag tycker inte riktigt om att se det onda. Det räcker tillräckligt med att känna det.
Han ville iaf att vi skulle avvakta någon vecka till, se om det minskar men blir det inte bättre så kommer de att göra ett titthål innan jul...

Har kikat runt lite på Tradera (som vanligt) och igårkväll träffade jag på en så underbart fin klänning som jag SÅ gärna skulle vilja ha till jul. Mailade hon som sålde den och bad henne om lite mått eftersom jag hört att just det märket är lite små i storleken. Mycket riktigt. Jag har nu spänt åt måttbandet runt bysten ock känt efter om jag över huvudtaget skulle kunna ha möjligheten att andas i den. Jag tror nog att det ska gå bra:)) Hoppas nu bara att den inte springer iväg i pris, utan att jag har en liten chans att vara med å buda. Vet inte riktigt om jag vågar samtidigt som jag så gärna vill att den ska bli min!! 
Muggen är klar!!

Så var då ÄNTLIGEN vår 2:a toalett färdig. Tack snälla Kjell för det fina jobb du gjort innan paniken urartade helt här i huset pga att 6 personer skulle samsas om ETT badrum...
Den nya är inte stor, men större än väntat för att vara i en klädgaderob. Den fyller sin funktion och man slipper till och med att "backa" in som vi trodde från början att vi skulle få göra;)

Det är redan väldigt fint. Grått golv och vita väggar, men med lite handdukar, matta och lite annat smått och gott som ska på plats under morgondagen kommer det att bli ännu finare:)) 


Den gamla plastmattan som jag tog bort helt i onödan...


Golv & väggar är färdiga


Nilsen hjälper rörmokaren:))
 

Muggen på plats å N kollar så att alla rör sitter som de ska;)


Så gulligt minihandfat

Fredagkväll i kvarteret intill..

Såå skönt det var att vara bortbjuden med god mat, tänd brasa och trevligt sällskap och när klockan slagit
läggdags för Nilsen så fick han plötsligt för sig att överraska oss med att gå flera METER alldeles själv!


Mys med T i soffan

minisaccosäck

Nilsen har redan fått sin 1-års present av morfar. Det är nästan 3 veckor för tidigt, men vad gör det..? Såg den här lilla gröna saccosäcken häromdagen och jag riktigt kände på mig när jag gick förbi den att Nils skulle tycka om den. Jag hade rätt. Visst gjorde han det! 
Först dök han och trixade några gånger i säcken men sen när hans favoritfilm med Teletubbisarna visades, då satt han som ett ljus:)) 

Tack morfar för att jag fick paketet lite tidigare. / Nils 

Vredesbak!

Vaknade redan 05.30. Var såå trött men kunde för mitt liv INTE somna om. Satte mig istället och mös i köket med kaffe, tidningen och tända ljus i min ensamhet medans resten av familjen sov. Vid åttatiden började det att skaka i kroppen och jag kände mig svimfärdig men ville ändå inte gå å lägga mig igen. Istället kom tårarna... Jag är så j-vla trött på att vara dålig och inte orka någonting längre!! Jag ser hur saker hopar sig men jag varken får eller orkar ta tag i det än...
Sen ringde pappa och sa att han skulle komma förbi en stund. Försökte att skärpa till mig, men som vanligt ser han direkt när någonting inte är bra.

På eftermiddagen blev jag ännu ledsnare och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Kände för att gå ut å sparka på något så att det gick sönder, men lugnade mig lite när jag pratat med mamma en stund och bestämde mig istället för att ta ut ilskan på att baka.

Givetvis var orken HELT BORTA när degen hade jäst färdigt så det fick bli saffransbullar av det istället. Men vad gör det? Det är väl smaken man är ute efter... å goda blev dom.

Korintkakorna på bilden inunder gjorde jag i lördags men vågar nog inte baka fler såna.. De var SÅ ruskigt goda så jag gömde dom för mig själv i frysen. Vad tror ni hände?? Jo, de smakade ännu bättre när de var frysta:))
RSS 2.0