Ett hjärta till mamma :))

-Jag har köpt en liten present till dig mamma!!

Åh, vad sådant värmer i hjärtat!! Tack snälla lilla Ninni för det fina hjärtat som det står "mamma" på:))


Hinner den...eller hinner den inte??

Det är den stora frågan nu om min änglatrumpet (det 5cm lilla skottet från Tradera) ska hinna blomma innan den ska in för vinterförvaring..? Hoppas, hoppas!! Det har iallafall ÄNTLIGEN kommit fram ett par knoppar till skillnad från förra sommarens trumpet som växte å växte å växte utan knopp så att jag till slut trodde att det var ett träd, blev sur och slängde den i komposthögen i skogen här intill:))

Den här växten har jag iallafall bestämt mig för att behålla, vinterförvara och hoppas på att den växer till sig ordentligt nästa sommar....




Underbara vänner!

Vad glad jag är för att jag har så underbara å fina vänner som hjälper mig nu när jag inte mår sådär värst vidare bra...
Nu ikväll kom B förbi å hämtade Nilsen för en prominix med Nilsen runt Bölaholm. TACK!!




Friggebodsuppdatering

Nu så.... Nu står det ett litet hus på 15kvm i mitt fd trädgårdsland. Givetvis är det fortfarande mycket arbete kvar innan Ellen kan flytta in, men nu är vi iallafall en BRA bit på väg tack vare underbara vänner som hjälpt till i både ur å skur i helgen. Nja, skurar var väl inte direkt vad David & Peter kallade det när himlen fullkomligt öppnade sig:))





Plock e pinn

Det tar tid..., men det går frammåt:)
Grunden, ramen och isoleringen är på plats och vi hoppas att det ska vara klart till helgen så att ytterväggarna då kan komma på plats.




Idag kom farmors fina lakan äntligen till användning.

Vet inte vad det är, men just nu vill jag bara ha det riktigt ljust omkring mig. Kanske är det för att det börjar bli lite mörkare ute eller vad kan det bero på...?

På förmiddagen åkte vi in en sväng till Skara för att lämna tillbaka pappas släpkärra och när vi ändå var ute och åkte så passade vi på att kika runt på lite andra saker också. Egentligen skulle jag se om jag hittade något billigt golv till barnens rum men istället kom jag hem med krukor, nya blommor och en riktigt fin bricka i trä:)
Under tiden jag köpte detta så hade jag ÄNTLIGEN kommit på vad jag skulle ha för gardiner i vardagsrummet!! De fina lakanen med brodyr som jag ärvt efter farmor.
...och som jag har letat å funderat på vad jag skulle ha i mina vardagsrumsfönster, ochså ligger de i lådan i det gamla skåpet och bara väntar på att få hängas upp:))


Före...


..och efter. Såå ljust & fint!


Krukor från ÖoB


Den vackra spetsen på lakanen



...och träbrickan från Blomsterlandet.

Sponsrad av pappas röda chinos:))

Det började egentligen med att jag skulle upp och leta efter någonting på vinden. Började riva runt lite...hittade ett par jättesöta tavlor från Tradera och en jättevacker kudde jag köpte för ett par år sedan på butiken FÖRR i Skövde. Givetvis fick de följa med ner för jag kände att jag ville använda detta igen:)

Bestämde mig för att ljusa upp sovrummet lite och använda grejjerna därinne, så ner åkte den mörkblå fondtapeten och den ersattes av ljus, ljus grå men små silverstjärnor:)

För ett par veckor sedan fick jag ett par röda Ralph Lauren chinos av pappa som jag kunde sälja på Tradera. Det blev några hundralappar för dom så nu började jag kika runt lite på Blocket om det fanns något mer roligt att spendera pengarna på där istället:)

Hittade den här sänggaveln med tillhörande pottskåp som jag prutade ner till 200kr. Med lite vit färg så har den nu placerats i sängkammaren tillsammans med kudden och tavlorna...och i fönstret sattes det upp mörkgrå knytbandslängder. Det blev såå ljust å fint!! 














Snor å tapeter...

David började i lördags, jag & Nils igår... Vi är febriga, näsan rinner och huvudet känns som om det ska sprängas. Vi har alltså åkt på en ordentlig förkylning! Stora tjejen går omkring o nyser och den lilla är glansig på ögonen och ganska hängig. Tyvärr kommer de nog att få samma skit som vi andra...

Vi har alltså inte haft någon större fart här på ett par dagar, men Nils orkade iallafall att titta lite i ett par tapetkataloger. Han ska ju snart få ett eget rum och då kan det ju vara bra att börja kika runt redan nu på vad det finns för roligt att välja på. Valet föll på en tapet med rosa & röda pippifåglar (är nog febern som spökar) så vi får nog ta oss en titt igen... och välja om igen en annan dag:))


3:e gången gillt

Har nu ännu en gång fått min diskmedelsbehållare från CULT utbytt eftersom det kom ut diskmedel överallt utom  i pumpen!! Tyvärr fanns det inga rosa kvar så jag fick ta en i nästan självlysande neongrön färg - "Citronell".
Hoppas nu att den här håller sig ett litet tag. Nu är det tredje gången som den byts ut, så nästa gång den börjar att läcka får diskmedlet allt lov att stanna kvar i originalflaskan:) 


Jag minns inte när det var..., men glad blev jag!!

Satte mig en stund igår eftermiddag och kikade igenom en hel del gamla bilder.. Jag hittade då den här, som syrran skickade till mig för jag vet inte hur många år sedan. Kortet är på henne och Janne Lucas och jag vet att hon hade bett honom att ställa upp på bilden enbart för att han var MIN idol (haha).

Jag vet iallafall att jag skrattade riktigt gott när kortet dök upp i min telefon!


Då var friggeboden här!

David och hans kompis R åkte idag iväg till Säckesta och hämtade hem den nya friggeboden. Med tanke på alla paket som var med och som förövrigt nu ligger utspridda i hela trädgården, så skulle man nästan kunna tro att de innehåller delar till en halv villa!!

Vi får väl se hur fort det går att få ihop den...? Jag vet iallafall att efter mycket letande i paketen så har de iallafall hittat byggbeskrivningen och det är ju alltid en bra början på det hela:)
 
Tänker på vad en kompis sa till mig förut - Det är som LEGO!! Hoppas verkligen han har rätt och att han pratar om det stora Duplot:))








Premiärborst.

Häromdagen så fick lillebror ett kuvert på posten med avsändare Folktandvården... Däri låg det en liiiten tandborste, en minitub med tandkräm och lite information om att det ska börjas i tid:)

Igår när badningen kvar klar och pyamasen på så provborstade han sin 4 små bissingar alldeles själv.


Kämpar & kämpar & kämpar.

Ja, Nils han lägger numera ner hela sin själ i att komma igång med krypningen!! Det vill sig INTE riktigt än, men han har iallafall kommit en bra bit på väg och kämpar han på lika tappert som han gör nu så lär han snart nå sitt mål:)) 


Ååå...


Hej....


...& hå!!


Nu tar vi paus:)


Prickar

Idag ser det verkligen ut som att vädret tillåter att jag stannar inne och syr... Frågan är om Nils tycker samma som jag eller om han vill hitta på någonting annat;)
Hittade iallafall det här tyget på Marithas Textil i Skara, och det föll mig verkligen i smaken. Vet inte vad det är, men jag tycker faktiskt att det är såå gulligt med dessa små prickar:) 
Vi får se hur det går. Hoppas iallafall att det sitter 2st färdiga fuskis hissgardiner i köksfönstren innan kvällen:) 



Gömma nyckel...

Jag hittade den!!
Som vanligt var det jag som hittade bilnyckeln. Den bara hängde där på kroken i hallen under en jacka... Kan bara inte förstå vem som har hängt den där;)
D har iallafall bestämt sig efter all turer med sina nycklar att skaffa sig en försäkring för "borttappade bilnycklar".
Tror faktiskt inte den idén är så dum iallafall:))


Ja, titta titta där!!

Projekt friggebod & borttappad bilnyckel...

Då var det ännu ett nytt projekt på gång här på Dragspelsgatan. En 15kvm stor friggebod ska byggas till den stora tjejen. Det börjar bli lite trångt härinne nu. Känner att Nilsen behöver ett eget rum. Som läget är nu så har han har grejjer mest överallt i huset och dessutom sover han så mycket bättre ensam. 
Friggeboden ska hämtas nu i helgen. Tyvärr det var mer jobb med grunden än vad vi hade tänkt oss, men framåt går det iallafall..

D kom på nu ikväll att hans bilnyckel hade kommit bort. Jag har försökt att få honom att tänka baklänges på vad han gjort under dagen, men tyvärr så funkar det tydligen inte på det manliga könet:)) Han har mer eller mindre redan bestämt sig för att han tappat ner den i något av de meterdjupa hålen han grävt....och sen ställt en tung plint över den!! Jag tror däremot att den kommer att dyka upp på något ställe vi minst anar. Det här är nämligen INTE första gången som den stackars bilnyckeln försvinner...


Mina "småtjejer".

Idag kan man ju inte direkt påstå att det varit något lockande "gå ut väder". Tycker det har regnat oavbrutet ända sedan jag gick upp imorses:(
Töserna var smarta nog att vända om redan ute på verandan för att lika snabbt förpassa sig in till soffan och värmen:) 


Lite svårt att se att det skiljer 8 veckor på dom här damerna.
Bodil är stor, tung och kompakt medans Selma är lång och smal.

Söndag = Utbytardag

Hösten är här!! Det ser iallafall ut så när jag tittade på mina sommarblommor... Pelargonerna var helt bruna och sönderregnade, så nu gjorde jag som syrran -  Höstarrangemang i blomlådorna med prydnadskål och någonting annat som jag inte vet vad det kallas, men fina är dom iallafall;)
Det ser lite tanigt ut just nu, men jag hoppas att det växer till sig snart.




Givetvis är ju Selma MITT I som vanligt:)

I förebyggande syfte...

...så kände jag att vi var tvugna att byta ut vår spis innan Nilsen börjar att ställa sig upp, klättra och hänga i alla möjliga saker. Tidigare ägare till huset har gissningsvis haft en liten son som hängt och dragit allt vad han orkade i ugnsluckan...tills spärren gick sönder!! Alltså ville jag INTE ha en sån lättöppnad lucka. Jag kan med all säkerhet garantera er att Nils kommer att hänga lika ofta i ugnsluckan som hans tre storasyrror har gjort:))

Därför blev det inköp av en "ny" spis på Blocket. Dumt att slänga ut en massa pengar på en helt ny, när jag nästan är övertygad om att den här också kommer att få ta några smällar framöver...  


Än så länge speglar han sig bara i ugnsluckan:))

Vidgade vyer, men inte mer "guld" för det...

Kände mig faktiskt riktigt pigg imorses så jag bestämde mig för att göra ett besök i skogen igen. Sagt å gjort. Jag åkte iväg, men inte till det gamla vanliga stället utan vidgade mina vyer och åkte åt andra hållet istället:)
Det hjälpte tyvärr INTE!! Efter knappt en timma så började jag känna mig kallsvettig, matt och synen blev konstig. Givetvis berodde det på medicinerna jag tog innan jag åkte så jag förstod att det fick räcka med den litern jag hittat och istället focusera mig på att ta mig hem... Uppenbarligen var jag inte så pigg som jag trodde, så jag får nog ta och vila ett par dagar till.. 










Syskonkärlek

Såå fina!! Storasyster & lillebror:))


Det syns väl att Nilsen älskar att luggas...;)

Åh, det regnar & regnar....

Kan ju inte direkt påstå att vädret är direkt upplyftande...
Det räcker tydligen med att jag tänker på att hänga ut tvätt, ta en promenad eller plocka lite i trädgården, så kommer det en störtskur igen:(
Jag får väl trösta mig med att jag får lite gjort inomhus...


Inte ens Selma vill gå ut...

Farmors björn är såå himla god!!

När Nilsen var nyfödd så fick han en jättesöt, rund & mjuk Bukowskis björn av sin farmor. Den har suttit som en liten prydnad i spjälsängen, tills nu!!


Ett...


..två...


... & PUSS!!

"Närodlat"

Innan jag blev dålig så hann jag iallafall ut en liten sväng i skogen. Ärligt talat så tycker jag att det är så rogivande att gå runt å leta svamp. Det är ju inte alltid som man har turen att hitta något, men då får jag tänka på vad min kompis Louise brukar säga till mig: - Vi tar en promenad Anna, så får vi se det som en stor bonus om vi hittar något:)) Jag hade iaf turen att få med mig lite bonus hem...och dessutom börjar det grönska i växthuset! Det är få saker som smakar såå gott som solmogna tomater;)

 


Stilltje....

Ja, här har det inte skrivits på hur länge som helst, men det har sina randiga skäl och rutiga orsaker. Jag har varit ordentligt dålig och mår dessvärre fortfarande inte bra.
I fredags kväll blev det en resa till jourmottagningen där jag till slut efter en del tjatande fick smärtstillande och åka hem igen. Jag ville inte riktigt samma sak som läkaren - Få transport till Kss mitt i natten:( 

Idag har jag varit på sjukhuset igen och pratat med en jättebra läkare. Han har gett mig tabletter som jag ska ta i 6 veckor fram till nästa besök hos honom, då han också kommer att ta ett beslut om operation. Skönt!!

Jag vill iaf tala om att jag är lyckligt lottad med fina vänner runt omkring mig som hjälpt mig och David hela helgen... Tack för att ni finns!



Här tar T som tar hand om Nilsen en stund igårkväll när jag var helt utslagen..

RSS 2.0