Gröt är gott!!

Trodde att det skulle bli svårare att lära lilleman att äta. Tjejerna har alla tre varit väldigt tröga med det - men INTE Nils:)) Han äter snällt vad som bjuds.. Vid lunch brukar vi äta en liten burk med ngn god puré och på kvällen kommer vi till hans favorit - Banangröten! Han äter glatt upp en hel portion och sen fyller jag på med välling innan sänggåendet. Detta har resulterat i att han blir mättare och sover ordentligt på nätterna vilket jag tycker är jätteskönt:)

Nu blir det snart lite tv tittande och jag väntar in mitt favoritprogram - Arga Snickaren:))




Det blir inte mycket spill i uppsamlaren här inte....




"Arga snickarn", Anders Öfvergård


Såå söta sandaler:)

Idag när jag och Nilsen var ute på vår dagliga promenad så gick vi för ovanlighets skull in på Netto i Götene.. Jag hittade då dom här sommarsandalerna till Nils. Kunde inte låta bli dom så nu hoppas vi verkligen på en varm & fin sommar:)) 




Vårkänslor...

Det fick jag verkligen idag. Jag blev alldeles varm inombords när jag såg hur långt pionerna och rosorna växt till sig. Äntligen är våren här!!
Den lille trädgårdsmästaren passade på att ta sig en ordentlig, avslappnad tupplur i eftermiddagssolen medans mamma rensade ogräs:)








Mysigt helgbesök:)

I lördags så fick jag den stora äran att vara hundvakt åt syrrans lilla cocker flicka Maja. Det blev en låång eftermiddagspromenad i det underbara vädret. Jag körde Nilsen i vagnen och D gick med Majsan....tills hon gjorde det STORA och det skulle plockas upp:))




Snabbvisit i Handelsträdgården...

Morgonen började här med ganska fint väder här så jag bestämde mig för att göra en liten utflykt idag till Melldala Handelsträdgård. Min man ringde precis innan vi åkte. Han var i Ulricehamn och sa att det snöade där - Ja, ja säger jag, men här är det fint iallafall... Jag och Nilsen hann väl knappast mer än att åka ett par kilometer förrän det kom ikapp oss också, men vi hade börjat åka och då tänkte jag INTE vända!!

Som tur var hade jag skrivit en lista på vad jag skulle ha och Nils hade somnat såå gott i bilen så jag skyndade bara in i butiken och frågade vart allt stod så att jag kunde plocka till mig det snabbt, betala och åka hem igen. 
Jag har iallafall med mig en väldigt fin dvärgsyren på stam, en vit sidenklematis och 6st silverarv till min stora trätunna:) 

Det bästa av allt är att nu när jag packade ur bilen så kom solen fram så vi hoppas och tror på att eftermiddagen kan tillbringas utomhus:)) 


Melldala Handelsträdgård


..där världens hagelskur infann sig!!


Trött liten kille...


...och vårvädret som kom tillbaka:)


Prickar & lite annat smått...

Godmorgon! Idag ser det iallafall ut som att det skulle bli riktigt fint väder:) Igår ställde jag och Nils in planerna vi hade på att vara ute eftersom det plötsligt blev ett bakslag i vädret här.. Vi satte oss i bilen istället och åkte iväg till stan och shoppade lite:))

Nilsen fick lite nya kläder eftersom han växt ur det mesta nu och mamma fick ett par vita Converse. När vi kom hem låg det dessutom ett paket i brevlådan med en prickig vaxduk till mig (den kommer att bli kanonfin på utebordet) och en prickig fleece-filt till Nils att ha i vagnen. Lillkillen tyckte att filten var såå fin och hade svårt för att titta klart på den:))

Idag ska vi iallafall ta en liten promenad fram till blomsteraffären. Jag orkar nämligen INTE se de överblommade påskliljorna längre....


Fleece-filten


Vaxduken


Alfons-pyamas


Tröja & byxa


Snickarbyxor


...och skor till mig:))

Matdax:))

....och tiden den springer iväg. Igår var Nilsen på Bvc igen. Vägde och mätte sig som vanligt. 7,5kg och 67cm lång. Dessutom fick han med sig ett par "kokböcker" hem. Han blir ju redan 4 månader imorgon så nu är det dags att börja laborera runt med lite pureer och gröt:))

Jag provade tappert igår med vanlig havregröt och det gick INTE alls bra...Sen ringde syrran på eftermiddagen och hon sa att jag skulle börja m något godare så att han lär sig att äta. Ja, iden var inte alls dum så jag köpte istället aprikos o päron puré - där satt den!! Han smaskade i sig redan efter två skedar. Han får lite underliga miner men han gapar iallafall och vill ha mer:))


Formel 1

Morfar var här och hälsade på i torsdags. Han tyckte promt att Nilsen skulle lära sig lite ljud från hans favoritsport - Formel 1. Alltså började morfar att låta som en sådan bil...brummade och växlade, vilket INTE alls uppskattades, så det blev en hel del gråt och Nilsen ville INTE vara kvar längre hos morfar:)) 
Bättre lycka en annan gång:)




"Flärdkvällen"

Ja, i onsdags kväll så blev det då dags att gå till Flärdkvällen här i Götene och få min vinst.

Först fick jag en sk Guldbehandling (ansiktsbehandling) av Helena på KARISMA, sen gjorde den andra Helena make up på mig och eftersom det var lite dåligt med tid, så satte Linda på KALUFFSEN i hårförlängning under tiden... Jag vill lova att det var mycket på en gång där ett tag:))

När allt detta var färdigt så fick jag skynda mig att byta om till kläder från butik HARMONI, skor från JA och sen blev det då dags att gå ut på scenen. Jag tror faktiskt inte att jag har något minne kvar av detta, för är det någonting jag INTE tycker om, så är det att stå så i centrum, dessutom inför 300 personer och när sedan konferencieren började fråga mig en massa i mikrofonen - då ville jag bara hem!!

Jag klarade iaf att ta mig tillbaks bakom scenen utan att dö av hjärtklappning och när jag precis fått av mig de fina kläderna så kommer Monica på SAMBO och säger att jag får både kläderna och de snygga skorna! Det hade jag inte räknat med, men jag är såå glad och tacksam för allt jag fick under kvällen:)) TACK allihopa. Jag hade en underbar kväll!!

Jag har lite bilder från kvällen, men eftersom det var väldigt mörkt i lokalen så blev de inte så värst bra....


Sitter och väntar på min första behandling...











Gymnasten har äntligen vaknat:))

Ja, nu har äntligen min lilla solstråle vaknat:) Jag har gått härinne nu i ca 3 timmar och väntat på att han skulle slå upp sina blå så att vi kunde ta oss ut på en promenad i det underbara vädret...och till slut så...hörde jag någon "sjunga" såå fint i spjälsängen och som vanligt hålla på med sina gymnastiska övningar. Vet inte riktigt vem han har ärvt sin vighet ifrån, men troligtvis är det mig (haha).


Lyx på hög nivå:))

Ja, det ska jag få imorgonkväll då det är en sk "Flärdkväll" här i Götene...

Det ringde en tjej till mig igår eftermiddag och sa att jag var den som blivit utvald till kvällens Flärdtjej. Jag undrade först vad hon menade eftersom jag helt glömt bort att jag skrivit upp mig på någon lista i någon av butikerna för att vinna detta. Sen blev jag alldeles iskall när hon berättade vad jag skulle vara med om... Ansiktsbehandling, make-up, kläder och hårstyling m lite hårförlängning!!  Vet tyvärr inte om det går att göra något åt det lilla håret jag har, men vi får se...

Igår var jag helt inne på att jag skulle ge bort allt detta till någon annan...men nu har det sjunkit till räva (ursäkta uttrycket) så nu ser jag verkligen fram emot detta:) Det ska bli såå kul!!

Just nu är jag precis hemkommen från Carisma där de noppade och färjade ögonbrynen på mig och om ca en halvtimma ska jag iväg till Sambo/Harmoni och prova ut kläder och till sist så blir det en tur till JA-skor:))
Jag kommer vara helt slut innan den här dagen är över!! Men oj vad roligt det ska bli!! 


Min lilla gula bil...

..har blivit som ny!!

Jag skyndade mig ut på förmiddagen när Nilsen började att bli trött. Han somnade såå gott i vagnen
(4 timmar) och då kunde jag passa på att vaxa min bil. Det behövdes verkligen. Tror inte att de förra ägarna ens har tvättat den någongång!! Men nu så... Nu är den lysande gul igen och jag lovar er att med en sådan färg på bilen som jag har, så är det ingenting man "tappar bort" i första taget. Dessutom skulle jag ju ev kunna jobba extra på posten i sommar:))






Trött liten kille:)

Ni kanske redan sett...

..min lillasysters blogg??

Där kan ni se hur hon och hennes man renoverar vår farmors hus, ett av Skaraborgs vackraste.. Jag beundrar dom otroligt som orkar med allt slit som det innebär att få iordning huset precis som de vill ha det, men jag VET att när de till sist blir färdiga, så kommer det verkligen att bli ett vackert hem:)
Jag vill önska dom all lycka!!  www.sjohaga.blogg.se


Lillsyrran med sin lille S.

Färgsättning...

Tanken är att jag ska måla om vårt hus i sommar.. Jag målade det redan första året vi bodde här men då endast med ett lager färg (ja, jag tycker att det är roligt att måla). Alltså ska det nu på en omgång till och då har jag bestämt mig för att jag vill ha det ganska mycket mörkare grått...

Den färg som huset har idag är ju grå, men ganska ljus och dessutom lutar färgen lite åt gult vilket skär sig ganska ordentligt mot de grå/svarta stenarna som ligger i rabatten. Jag ska nu den här gången välja en grå nyans som lutar mot blått. Jag har kikat runt lite på andra hus som har den mörkare färgen och tycker att de är såå snyggt:)) Frågan är bara hur mörkt jag vågar ha utan att huset "krymper" för mycket....??


 
Så här ser huset ut idag...


och tankarna går nu mot den vänstra brädan...

Morgonpigg fönstertittare:))

Satt imorses i godan ro, åt frukost och bläddrade i tidningen när jag började att känna mig iaktagen... Mycket riktigt. När jag tittade ut så såg jag att jag hade rätt. Ett stort och ståtligt rådjur stod på gatan och kikade mot köksfönstret:) Kan ju inte direkt skryta med att vi bor i någon stad, men ändå...

Ja, och igår gick ju jag och Nils fram till vårmarknaden (i regn) för att köpa klädnypor. Jag undrar just varför jag kom hem med ett par träskor istället:)) Nu ska här intas lite lunch och sen blir det en promenad i det riktigt gråa och ruggiga vädret... Usch då, jag fryser bara jag tänker på det!!


Tidigt morgonbesök..


...och de nya träskorna:)


Det lutar åt Kronan....

Godmorgon! Jag började fundera häromdagen på om jag skulle byta ut Nils barnvagn mot någonting nättare med tanke på att han redan växt ur liggdelen... Efter lite eftersökningar och rekommendationer så föll mitt val på en sulky från KRONAN. Tycker att den verkar jättebra. Stabil, smidig och prisvärd. Dessutom finns det ett inbyggt insektsnät i sufletten & leveranstiden är endast 1 vecka.. Jag ska fundera lite till, men jag tror att det blir en sådan iallafall:))  

Om en stund ska jag och Nilsen ta en promenad fram till byn där det är vårmarknad idag. Ska inte ha någonting mer än ett par speciella klädnypor som är superbra och bara säljs där, men jag behöver dessutom posta ett paket...

Ny sulky från Kronan

Kronan SulkyKronan som tidigare har cyklar och en praktisk duovagn i sortimentet kommer nu i vår med en snygg och praktisk sulky. En begränsad upplaga säljs med 10-gruppens tyg.


Vagnen är en klassisk, rejäl och stabil sulky men med fördelen att den går att fälla i fullt liggläge. Vagnen har också reglerbart handtag och praktiska fickor i suffletten. Myggnätet är inbyggt i suffletten och med vagnen kommer en väska för mindre pinaler och en rymlig varukorg.



En cykeltur till solen...

Så då kom jag till slut äntligen iväg... Jag har tänkt tanken såå många gånger, men så plötsligt har jag hittat på någonting annat istället. Men idag blev det av och jag var till och med så redig så att jag cyklade dit i regnet:)

Jag känner nu att eftersom jag för tillfället var nästan genomskinlig, så borde jag kanske INTE struntat i lappen där det stod "Nya rör".... 


Inser att det är ett tag tills man får den här färgen igen:(



Dassprojekt:)

Nu ska det ÄNTLIGEN bli av:)) Vi har nog pratat om detta sen vi flyttade hit för 2 år sedan - Att bygga en toalett till!!
Idag har vi nämligen bara EN och jag vill lova att det ibland kan bli lite tight på 6 personer, men faktiskt så har vi klarat det ganska så bra ändå.. Det är ju bara det att nu börjar tjejerna att bli så stora så att de börjar att ockupera badrummet mer och mer. Alltså behöver jag och min man ett litet utrymme som vi kan "backa" in i=))

Nu har jag iallafall ringt till en rörfirma som har lovar att komma redan i veckan, så jag får väl ta tag i det sura och rensa ut all skit (en hel del faktiskt) som jag har lyckats att gömma i det utrymmet...


Bakom denna dörren ska det bli WC och där gömmer sig också...


...allt detta:((

Kanongott LCHF bröd:)

Vill verkligen rekommendera er som håller på med GI/LCHF att baka detta brödet.. Jag gjorde detta nu i eftermiddags och det blev verkligen kanongott!! Dessutom innehåller i skiva bröd enbart 1.1g kolhydrater:))


Ingredienser:

200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fiberex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor

Mixa allt till "mjöl"

Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg

Gör så här
Mixa alla nötter och frön till "mjöl" i till exempel en mixer.

Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, (jag tog lite solroskärnor på brödet). Grädda i 90 min i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i cm tjocka skivor.

1 skiva = ca 1,1g kolhydrat



Då tar vi nya tag!!

Ja, nu får det sannerligen vara slut på det roliga framöver... Det finns tyvärr 1000 ursäkter för att skjuta upp detta, men efter att ha sett min svåger tappa ca 15kg på drygt 3 månader så kom faktiskt motivationen som ett brev på posten:)
Jag lånade boken "Varför går jag inte ner i vikt?" av min mamma och redan efter att ha läst ett par kapitel så förstod jag, som tur var, ganska snart vad det hela gick ut på och eftersom jag ätit upp mig ordentligt under helgen som varit så tog jag nu tag i det & började idag:))

Trot eller ej men nu snöar det igen:( Ska det ALDRIG ta slut?!!
Jag har iallafall bestämt mig för att ta en promenad fram till Ica (7km tur & retur) och handla ingredienser till ett "bröd" som ska bakas i eftermiddag, så det är väl bara att plocka på sig ordentligt och komma iväg....




Vad är det för fel på jordgubbar??

Jag fullkomligt ÄLSKAR när våren är på ingång!! De här underbara dagarna som vi haft nu i påsk helgen är för mig riktiga stämningshöjare.. Jag får göra det som jag gillar allra bäst - riva runt i trädgården:)
Humöret ligger verkligen på topp när vi kan vara ute och grejja precis hela dagarna.

Idag har dessutom min lilla systerdotter varit här hela dagen. Allt som allt hade vi plötsligt fem spralliga barn i trädgården (ok. Fyra då.. Nils sov så gott i vagnen),men jag hade turen på min sida... mamma kom på eftermiddagen och tog med Nilsen på långpromenad idag igen:)

Rabarberna, luftlöken och till och med pionen har redan börjat att titta upp fastän nätterna är så kalla än... 
Sen är det ju det här med jordgubbar. Hur kan de stängla iväg såå hiskeligt fort och göra sig nya plantor när man inte vill ha fler plantor!?? Dessutom har de slagit sig ner med så djupa rötter så  man bli illa tvungen att gräva upp dom:(

Trädgårdslandet med de förvildade "gubbarna"...

Rabarberknopp...


Luftlöken..

2 av 5 älsklingar:)

Idag har vi haft en heldag ute i det vackra vädret:) Barnen har lekt, D har bytt däck på bilarna & jag har krattat, planterat lite till och putsat fönster... Vid lunch kom min mamma med smörgåstårta (som vi nog tryckte i oss lite väl mycket av allihopa). Sen tog mamma & min stora dotter en långpromenad med Nilsen och när de kom tillbaka så blev det eftermiddagskaffe i solen..,på altanen:)

Hoppas verkligen på en lika fin dag imorgon..


2 av mina 5 älsklingar:)


Kusinträff:)


Lilla Ebba:)

Igårkväll var vi hembjudna till en gammal jobbarkompis till mig för att se på deras nya tillskott i familjen - Ebba. En liten underbar söt och livlig boxertik som bara är 10 veckor gammal. Visst är hon helt underbar?? Jag blev iallafall helt såld på henne, men när jag kom hem så började tankarna snurra, och tur var väl det för då plötsligt kom jag ihåg hur mycket jobb det är att ha en liten valp i huset... så det får allt räcka med vår gamla katt ett bra tag till... Men en dag, långt fram i tiden så SKA jag köpa min drömhund - en newfoundland=))

Idag åkte jag ut en stund på förmiddagen för jag skulle bara handla lite mat, påskgodis till barnen och en present till min mamma som fyller år imorgon.
Nu var det plötsligt inte så "bara" att åka & göra detta. Det är ju storhelg!! Jag vill lova att jag INTE var ensam, varken i affärerna eller på vägen. Hela E20 var som pärlband och hastigheten som hölls var ca 60km/h, men efter mycket om och men så kom jag iallafall hem:)

Godisskålen är nu full och inväntar de små påskkärringarna som snart ringer på dörren.... & jag vill samtidigt passa på att önska er en riktigt fin & glad påsk!!

Lilla Ebba:)


Ett kort från min lilla Ninni:)


Godisskålen...

RSS 2.0