Liten byggmästare


Nilsen kikar in i friggebogen på pappa när han isolerar och önskar såå gärna att han hade klarat av att ta sig över tröskeln så att han kunnat klättra in å hjälpa till...


Det blev orkideér istället

Har funderat på ett tag hur jag skulle kunna göra vårt vardagsrum lite mer ombonat. Jag har letat, letat och letat efter en storblommig (rosor) tapet jag trodde mig ha sett någonstans i någon heminredningstidning...Tyvärr så hade jag nog blandat ihop det med ett tyg som föll mig i smaken, så där sprack det...
Jag hittade efter en del sökande iallafall den här underbara tapeten hos Ulrika på Colorama och jag lovar - det lyfte hela vardagsrummet:))






Hedvig hårfager

Eftersom lilltjejen har såå tjockt hår så att det blir besvärligt att sköta om det så klippte jag bort lite med urtunningssaxen på henne igårkväll. Kan tillägga att detta bara är en tredjedel av allt hennes hår :)


Vilken tur att pappa är på jobbet..

...så att han slipper att se Nilsens upptäckt av alla fjärrkontroller och fina knappar och lampor som lyser på alla hans apparater :)) 






Skara by night

Jag har ju börjat att jobba lie smått igen. Passar på att jobba ibland de dagarna som David är ledig och lite helger. I lördags natt var det iallafall full fart i Skara. Den årliga Oktoberfesten satte igång. Tyvärr så fortskred inte kvällen som den brukade, utan först började det m att en kille sparkade på jobbarkompisens bil vilket resulterade i att ett helt gäng gick på honom och som om det inte vore nog med det...vid kl 03 på natten kom det en dam springandes o slet upp min bildörr och skrek hysteriskt att hon precis blivit rånad!! Ja, herregud! Klockan hann att bli fem på morgonen innan jag kom hem... Hon kom i chock inne i min bil, jag fick ringa polisen och sen blev det ett stort pådrag med allting. Hundar skulle spåra rånana och vägar blockerades av poliser runt hela Skaraberg.
Jag har nog gått hemma i min egna lilla trygga värld lite för länge nu för jag har uppenbarligen glömt (eller förträngt) all skit som händer nattetid... 

...och natten till idag kan jag inte komma ihåg att jag sovit mer än ett par timmar. har mest legat och kastat mig å svettats för att vid 4-tiden på morgonkvisten begripa att maguinfluensan var ett faktum:(


Mosters älsklingar

Nu har dom äntligen varit här, mamma, lillsyrran å mina små fina syskonbarn:)

Vet inte varför, men ibland känns det nästan som om vi träffas mindre nu när vi bor nära varandra än när syrran bodde i Göteborg... Är iallafall jätteglad för besöket och jag känner nu att måste snart ta mig i kragen och åka ut till henne och se hur fint de har fått det i huset.

Visst är Stenen fin..., ja, syrran med för den delen;)


Favoritkusiner:) Min Ninni & syrrans lilla E.

Vilken vardagslyx

...det är att få måla naglarna i lugn och ro medans storasyrrorna tar hand om lillebror!!


Hösten i kruka

Igår blev det en liten tur till Blomsterlandet i Skara. Meningen var att jag enbart skulle köpa till krukan vid trappan, men när jag fick syn på de ljuvliga, ljusrosa (fasen! tappade helt bort namnet nu) så kunde jag bara inte motså dom till mitt köksfönster...

Jag skyndade iallafall ut imorses och planterade ytterkrukan så att det ser lite fint ut när mamma, syster och mosters älsklingar kommer hit och fikar nu i eftermiddag :D




Sagostund

Hittade de här godingarna i soffan imorses... Storasyster Hedvig läste saga för en lite lagom intresserad lillebror:)




Me & I

Jag och Nils är ganska nyss hemkomna från ett mycket trevligt Me&I party hos kompisen Ulrika.
Det visades helt underbara kläder till barn & mammor i alla de klassiska, härliga färgerna som är deras koncept. Visst blir man jättesugen på att köpa både det ena och det tredje...., men kläderna kostar ju trots allt en hel del:( 

Jag hade nästan, men bara nästan lovat mig själv att inte köpa något, men helt plötsligt så kunde jag bara INTE motstå en såå gullig tunika till mig, så det blev efter lite filurande fram och tillbaka en beställning på en sådan så nu är det bara att vänta på att leveransen går snabbt så att jag snart har den i min ägo:)
Tråkigt nog så fanns inte de tillhörande, mörkgrå leggingsen kvar i min storlek, men man kan ju inte få allt;)
 

Visningen...


Här är Nilsen i knät på sin bästis Bitten....
 

...och det här är en lånad bild på mitt nyinköp:)

Jag blir såå trött!!

Fy, vad jag känner mig trött å matt idag!! Orken är brecis borta, huvudet spränger, jag mår illa och jag känner att jag skulle kunna gå å lägga mig nu med en gång. Dessutom blir jag ännu mer uppgiven när man inte får någon hjälp.. Jag har INTE ringt å bönat å bett om hjälp till farbror doktorn för att jag mår bra...utan tvärtom!!

Efter mitt besök på Sjukhuset i Lidköping för ca 5 veckor sedan fick jag hormontabletter som gjorde att jag gick rakt ner i botten. Ringde 2 dagar i rad, bad om hjälp, men ingen kunde hjälpa till eftersom den läkaren som har hand om mig hade semester i 5 veckor?!! Därför tog jag beslutet själv att sluta med dom, innan jag tappade bort mig själv helt.. Har ju iaf fått ett återbesök i slutet på september, och får jag ingen hjälp då så kommer jag att göra som lillasyster säger - söka på något ANNAT sjukhus.. Varför ska det hållas på å testas å mixtras med en massa tabletter som gör att man blir ännu sämre, när både jag och läkaren VET att jag behöver en operation...?


takläggare & plåtslagare på plats

Ja, nu börjar utsidan att bli klar... I tisdags så lade pappa (som mest solade) och David dit taket och idag kom den bäste plåtslagaren T och satte dit hängrännor, stuprör och plåt uppe på vindskivorna. Själv får jag passa på att måla så mycket jag hinner under tiden som lilleman sover middag.

Igår eftermiddag var det ju så härligt å fint väder så jag bestämde mig för att måla och under tiden så satte jag Nilsen på en filt i gräset eftersom han fortfarande inte fått någon större fart på sitt krypande... Sagt å gjort. Jag hann inte mer än vända ryggen till så hade han krypit upp i jordhögen 2 meter därifrån:))






Vilket kanonköp!!

Jag erkänner att jag INTE trott på det här med spikmattor tidigare. Trodde väl mest att det var någon "innegrej" som kom å skulle försvinna lika fort igen..., men efter att jag gått omkring hela helgen med spänningar i axlar och nacke så bestämde jag mig iallafall för att prova. 

Å JÄDRANS, vad ont det gjorde de första 5 minutrarna!! Sen spred sig en skön värmande känsla genom hela kroppen, jag blev otroligt trött och trot eller ej, men jag slappnade verkligen av!! Det var såå skönt!!
Till och med D blev lite nyfiken och lånade den en stund lite senare på kvällen (haha).


Det går åt fel håll!!

Han har tränat å övat å kämpat länge nu för att lära sig krypa och när jag satte ner honom på köksgolvet nu ikväll så kryper han BAKÅT!! Ganska fort backade han ut till groventrén m massa skor, grus och dessutom ett litet samtal med katten:) 




Cykelpremiär

Idag var det då äntligen dags för en liten cykeltur:) Jag hade faktiskt räknat med lite fler sura miner eftersom Nils i vanliga fall inte ens vill ha mössa på huvudet... Tanken var att vi skulle provcykla runt kvarteret, men han satt så tyst å fint där ibak så vi fortsatte turen till Ica, vidare till Leksaksaffären men när vi hade ca 1 km kvar hem då brakade det loss bakom ryggen på mig tårar som bara sprutade ut så den sista biten fick jag öka farten ordentligt:))


RSS 2.0