Nu åker den UT!!

Efter helgens otäcka händelse så har vi nu skruvat ner och gjort oss av med lilltjejens loftsäng. Ut ur det här huset skulle den iallafall till vilket pris som helst innan det händer fler olyckor...

I lördags hade vi ju kalas här och plötsligt hördes en riktigt otäck duns följt av ett hjärtskärande skrik! Det var syrrans lille Stenen som hade lyckats att klättra upp på stegen till sängen och sen trillade handlöst baklänges ner med huvudet i en tv som stod inunder. Fy, vad otäckt det var!! Tack och lov så gick det ganska bra ändå. Davids mamma var här och hon jobbar på Kss så hon var nog lika snabb som syrran att hjälpa till. Handuk med isbitar lades i nacken osv...  Vi vill absolut INTE att det ska hända en gång till men med Nilsen i huset som gör stora framsteg nu hela tiden så är det inte omöjligt att det skulle kunna bli en repris på den här "resan" och det tänker vi inte utsätta varken honom eller något annat barn för...

En annan vanlig vit LÅG sängstomme inhandlades igår på Blocket och den gamla ligger nu på grannens garageuppfart så att han kan hugga ner den i småbitar och elda med den i sin värmepanna:)


Heddan hjälper till å skruvar ner den gamla.....


...här är den "nya" som ska hämtas i veckan:)

nu går det undan...

I söndags var det dags. Nilsen tog äntligen sina första steg! Givetvis väntar man på att det ska hända men känner samtidigt att det INTE är någon panik att lära honom att gå. Första barnet övar å tränar man för fullt med för att sen ångra sig när man inser hur mycket mer dom kommer åt å river ner! Men när man sen fått sitt 4:e.... Då gör man ingen större ansträngning, utan tycker att det är såå skönt så länge det går att hålla dom på marknivå:)) 


Tittut-mage:))


Efterskottskalas

Nu på eftermiddagen samlades lite släkt och vänner för att fira lilltjejjen Hedvig som fyllde 9 år förra fredagen. Det var syrran å hennes familj, Davids mamma och pappa, mamma och Louise. Räknar vi ihop allesammans så blev vi 13 st. Lite svinn blev det tyvärr.. storasyrran Ellen blev igårkväll liggandes i feberfrossa efter att hon varit ute med scouterna och sålt julkärvar så hon fick vara hos sin pappa en stund så att hon inte skulle smitta ner någon å troligtvis har hon det mysigt där, för hon ringde och sa att hon skulle stanna kvar.

...men nu blir det snart sängen. Tjejerna å lillkillen sover och jag känner mig faktiskt lite mör efter allt besök samtidigt som det piggade upp:)
Tack allihopa för att ni kom!


Finaste lillasyrran :)


Syrrans goa R med småkusinerna


Buskusin:)


Herr å fru Magnusson i andra tankar


...å bästa Lisen:))


Inväntar advent

Nu lyser det så fint här hemma! Ärligt talat så har det gjort det redan sen igår, men nu är vi iallafall färdiga med det som ska göras inför morgondagen...

Lägg märke till den lille killen under fönsterbrädan på andra bilden:))






Från 56 till 28

Lovade ju doktorn att komma in till sjukhuset idag på förmiddagen för att kontrollera att medicinerna fyllde sin funktion så jag gjorde som han sa fast jag var inte snabbast iväg härifrån... Gick och drog på det extra länge, troligtvis för att jag var rädd för att bli inlagd igen med dropp över helgen. Jag har tyvärr inte känt mig något märkbart bättre sen jag började med medicinen i måndags. Det känns fortfarande som det bränns i huden och som om jag har en stor, tung sten i magen. Tröttheten ska vi INTE tala om:(

Kom iallafall dit vid 11-tiden och syster tog ett nytt blodprov. Det visade att värdena går åt rätt håll! I måndags visade sänkan 56 och idag hade den gått ner till 28. (vad jag förstått så ska man INTE ha över 10 om man är frisk).
Doktorn var nöjd med att jag svarade på tabletterna så jag fick åka hem igen och den här gången behövde jag inte komma tillbaka förräns om 9 dagar:)

Jag är fortfarande ordinerad att ta det lugnt och vila, men imorgon ska vi smyga in ett litet kalas i efterskott för lilltjejen som fyllde 9 år i förra fredagen och jag har gjort det bekvämt för mig. Beställt en stor tårta och kaffe kan D koka:))


Idag blev premiären av....

Om vi säger som så - Nilsen var INTE glad när han satt i hallen och skulle ha på sig hela vintermunderingen + lite till och morfar som var på besök med tårta till Hedvig som fyllt år stod vid sidan av och log när jag och David försökte få på vinterstövlarna gång på gång - Puh!!

...men bara liten kom ut och var fastspänd i sin nya röda fina pulka så lättades stämningen upp fort. Han kastade sig åt sidan för att komma åt snön och storasyster var snäll och stannade och "rättade till" honom ett flertal gånger. När de till slut kom iväg så var de borta närmare en hel timma och när de kom tillbaka så var det första jag såg ett par röda, vinterbitna små goa kinder under mössan och jag såg på leendet att han och storasyrran hade haft en riktigt trevlig utflykt:)) 






40 cm längre:))

Blir ju lite trött på sig själv mellan varven så då får man ju försöka att göra det bästa av situationen. Tålamod har jag med det mesta, men INTE med att spara ut håret:( Det går bara INTE!! Jag vet inte hur många gånger jag försökt och det slutar alltid med samma visa - Jag tar fram kökssaxen, klipper och sen ångrar jag mig!!

Innan jag opererade mig beställde jag en tid hos duktiga Linda på Kaluffsen här i Götene. Den tiden var nu i eftermiddag. Jag blev jättenöjd med resultatet och hoppas nu att det håller över jul och en bra bit efter det:))


Inställd premiär

Det har nästan snöat oavbrutet i 2 dagar här, men nu tror jag äntligen att det har slutat..
Jag hörde igårkväll att Ninni lovade sin lillebror att om han köpte sig en pulka idag så skulle de ut och åka när hon kom hem från skolan.
Tyvärr så somnade han precis innan hon kom hem och när han vaknade var det redan mörkt ute.
Men, men.... det får ta nya tag imorgon och en pulka har han iallafall varit i Leksaksaffären och köpt sig idag. Dessutom testkörde han den lite nu ikväll. Åt på handtaget och pillade bort säkerhetsbältet:))
Man kan ju undra hur detta ska sluta?!!


Här ser man att det kommit ett par decimeter..


Nappen är med:))


När orken faller på....

NU finns det nu lite saker hemma att sätta sig och grejja med innan jag dör av uttråkning!!

David var gullig och körde mig till Mästers Blommor här i Götene där det finns så mycket MER än bara blommor. Självklart kunde jag bett honom att handla sakerna åt mig, men av erfarenhet vet jag att det resulterar i att han får åka tillbaka en gång till:)) 
Jag kände nu efter ca 14 dagars vila att jag måste ha någonting lättare att grejja med när jag orkar och vad passar bättre än att börja med att pyssla ihop adventsljustaken.. Jag köpte en träbricka, eneris (ska ha det utanför dörren) ljus och tidningen Lantliv som jag kan passa på att läsa och ev få lite inspiration från när det är dags för vila igen. Väntar ju också på Traderavinsten från igårkväll så att den får pryda blockljusen.

För en liten stund sedan kom min underbart snälla grannfru Mathilda med en kasse mossa som hon varit och plockat igår. Jag fick med lite snö i kassen, men vad gör det när man får den med hemleverans:) TACK SNÄLLA!!


Ja. Det finns FYRA ljus;)


Kassen från grannfrun med mossa och en gnutta snö:)


Nu närmar sig advent

...så när jag kikade in på Tradera nu passade jag på att "klicka" hem nya adventssiffror i metall. Kommer att bli riktigt fint med röda organza band och vita blockljus:))

 

Det var som jag trodde...

Ringde till sjukhuset redan imorses å frågade om man skulle må som jag gjort under helgen.
- Absolut INTE! svarade sköterskan. Du ska vara hos oss kl 13.30.

David skjutsade in mig till Lidköping och jag hann inte mer än att sätta mig ner innan överläkaren kom och hämtade mig. Han sa att han hade hoppats på att jag hade blivit bra efter operationen så att vi hade sluppit att träffas mer:) Ja, vem har inte önskat det sa jag... Efter att ha tagit blodprov såg de direkt att det inte stod rätt till och under tiden han undersökte mig hittade han en svullnad på höger sida som var lika stor som en apelsin!! Jag hade alltså fått en kraftig infektion efter operationen, precis som jag misstänkt:(
Doktorn sa iallafall att jag var en redig tjej som kom dit och hade jag varit yngre så hade han lagt in mig på avdelningen på stört, men han litade på att jag var duktig och vilade ordentligt hemma.

Nu har jag fått 2 olika sorts tabletter som är lika stora som dasslock!! Jag skulle börja med dom på direkten och sen ska jag tillbaka på fredag igen för observation. Har det inte blivit bättre så skulle doktorn ta ställning till vad som skulle göras då..?!!


Min lilla fina Selma tar skydd från lillebrors upptåg:))



Blev överraskad:)

När David och Nils varit och handlat förut så kom de hem med den här helt ljuvliga höstbuketten till mig.
Tack! Det värmde verkligen:)


Ingen bra dag idag:(

Igårnatt sov jag inte speciellt mycket. Jag vaknade 3 gånger under natten. Jag hade kraftig huvudvärk och var så varm så att det pärlade sig på kroppen! Jag gick ut på verandan för att kyla ner mig och sen isäng igen för att efter ett tag vakna upp i samma skick.

På morgonen var jag darrig men efter att ha tagit tabletter så lättade det lite... Ulrika och Davids kompis Peter kom hit på eftermiddagen och fikade och jag kände mig ganska ok under några timmar, men sen vid elva tiden på kvällen började jag frysa så in i ------ så att jag fick lägga mig med mysdress och raggsockar under duntäcket för att kunna slappna av och sova. D tyckte att jag skulle ringa in med en gång men medans jag låg och övervägde det så stensomnade jag! Vaknade vid 4-tiden igen av att jag nu hade fått upp värmen igen, men nu på morgonen när jag vaknade var jag lika darrig, orkeslös och genomvarm som morgonen innan:(
 
Jag ligger här nu och känner mig likadan som förut, men termometern visar inget tecken på någon feber så jag avvaktar lite till.. Givetvis är jag rädd för att jag fått någon infektion i kroppen efter operationen. Jag vet att jag nog borde ringa sjukvårdsupplysningen nu, men samtidigt vet jag att det är helg och att jag då blir så illa tvungen att åka till Kss och det vill jag INTE pga att jag blivit så illa behandlad där en gång tidigare.

Varför kan det bara inte vara måndag morgon så att jag istället kan få komma in till Lidköping, där jag vet att personalen tar en på allvar och visar medmänsklighet?!!




Efter 8 månaders väntan är det nu dags

Min älskade blåa trotjänare Olympus har för längesedan gjort sitt, men jag har ändå försökt så gott det går att hålla liv i den. För ett tag sedan insåg jag att det bara var mest jobbigt att ta kort med den eftersom batteriet endast klarade av att ta 3-4 bilder innan den la av igen..., men den är ju så lätt att använda å jag vet hur den fungerar så jag fortsatte ändå:)

Till saken hör att jag för över 8 månader sedan köpte mig en ny systemkamera. Jag har inte vågat att använda den riktigt. Har provat att ta ett par bilder då och då, men sen ställt undan den igen för att jag inte riktigt förstått mig på den.

Igår var ju lillsyrran här och det tog inte särskilt lång tid innan hon hade nosat upp den "nya" kameran som stod uppe på ett skåp. Hon är tvärtemot mig är en MYCKET skicklig fotograf som genast började provfotografera, peta med inställningar och sen till sist var det min tur att få sitta intill och lära mig... Hon visade mig hur jag skulle göra för att lättast komma igång, så idag har jag faktiskt bestämt mig för att den gamla trasiga trotjänaren ska läggas undan för att ge plats åt den nya systemkameran... för vad passar bättre än nu att lära sig hur den fungerar när jag ändå går här hemma sjukskriven och egentligen inte får göra så mycket mer än att vila:))







Förhandsbokning klar:))

Höll nästan, men bara nästan på att glömma av att förhandsboka filmen jag väntat på i många år:))




En Sten på bordet

Igår var det full fart här i princip hela dagen. Rörmokaren och min granne Mathilda var här på förmiddagen, strax efter lunch kom syrran med sina 2 små + hund, tjejernas pappa var å lånade grejjer till kvällens barnkalas och under tiden kom Bitten och hennes höggravida dotter Malin. Syrran tyckte nog att vi behövde bli några till för hon passade på att ringa efter mina tre tjejer (som var hos sin pappa) så att de kunde komma hit och leka med sina kusiner:) Om jag nu räknat rätt så var vi "bara" 11 personer här ett tag... Så det blev en eftermiddag med full fart!

Kusin Sten blir nog med all säkerhet telefonförsäljare när han blir stor. För att inte vara äldre än han är, så är han en mästare på att trycka på knapparna och sen låtsasprata i luren:))
När sen syrran tyckte att det blivit dags för hemfärd, så var det ingen av barnen som nappade på det förslaget..., så ist klädde hon på sig själv och hunden och sa att de åkte hem utan dom... Stackars Maja. Det är tur att hon är så gudomligt snäll som hon är:)  




Ja, man får sitta på köksbordet när ens lilla stortå hamnat under en
brevpress!!


Den förlorade rörmokaren

Vi har ju i princip pratat om att bygga en toalett i klädgaderoben i hallen sen vi flyttade hit för snart 3 år sedan. Det funkar liksom INTE med att 6 personer ska samsas på EN toalett.
Pappa gav oss möjligheten att börja bygga redan i mars i år, så i  maj kom rörmokaren vi ringt och började så smått. Han lovade att komma och dra rören 2 veckor senare... 2 veckor blev till 6 MÅNADER!!

Imorses dök han äntligen upp:)) När han väl kommit innanför dörren så gick allt med en väldans fart!  
Han var här i sammanlagt 2 timmar och då fikade vi  närmare 40 minuter av den tiden. Han borrade, drog rör å kröp nere i grunden med en väldans fart, så nu börjar vi se ett slut på den här historien, men innan han kommer å kopplar in allt så har jag och David lite att pyssla med. Jag har ju iofs redan satt upp väv på väggarna men inte målat den än... David ska försöka att lägga in golv i helgen och jag har faktiskt redan varit därinne nu ikväll och målat elementet:) 

Hoppas nu verkligen att det inte dröjer ett halvår till innan han kommer....

 
En liten skylt om vad som komma skall...


..och titta vad fint han gjorde när han äntligen kom hit!

Liten blir stor:)

Åh, vad tiden går fort! Idag fyller min minsta tjej Hedvig 9 år. Det känns faktiskt inte som det var så längesedan hon föddes, men uppenbarligen är det det:)
I eftermiddag ska hon ha kalas för 19st kompisar och jag måste säga att jag beundrar hennes pappa som fixar det helt själv. Han ringde igår och ville låna stora skålar, tillbringare och dessutom en dammsugarpåse! Nja.. hade jag varit som han så hade jag nog väntat med dammsugningen tills kalaset var slut:))

Stooort grattis Heddan på födelsedagen!!


2 år gammal och det lyser bus om henne:))


Å nu, en lugn å fin tjej...

Bortskämd

Igårkväll bad jag David såå snällt om att få komma hemifrån en stund idag, så idag när Nilsen sovit middag åkte vi iväg en liten stund till Lidköping. Jag orkar fortfarande inte sådär väldans mycket - allra minst köra å bil.
Det jag mest ville ha när vi åkte var en riktigt mysig, svart scarf / halsduk så vi började med att åka till Kapp-Ahl. Det fanns hur mycket som helst, men ingen sån som jag ville ha... Jag köpte iallafall ett par tjocka svarta strumpbyxor, ett par benvärmare och ett par söta overknee strumpor m en liten rosett på.

Nu var det ju bara en sak till som jag saknade...Halsduken! Jag kände att jag nätt å jämnt orkade med en affär till så då var ju bara frågan vilken man skulle satsa på:)
Det var nu tanken slog mig att jag ville gå in i syrrans favoritbutik Preben!! Sagt å gjort. Vi åkte dit å där på en hylla låg den. En svart helt ljuvlig scarf från MAYA. Åh, vad fin den var...och det bästa av allt är att nu är den min!!







ännu mer besök & glädjande besked:))

Igår kom mamma å hälsade på mig en liten stund på kvällen. Hon hade med sig en underbar bukett med rosa blommor och en påse med färska bullar. Alltså fanns det ingen bra tillfälle igår heller att smygstarta något "nytt leverne" för min del;)

David är ju pappaledig i nästan en hel månad nu när jag är sjukskriven. Det värsta med att vi går hemma båda två är att vi har släppt alla rutiner och snart vänt runt hela dygnet... Tills imorses, då Nilsens fadder Peter ringde å ville ha kaffe eftersom han passerade Götene. Ooops!! Då var det bara att försöka å snabba på så gott det gick. Kaffe å pepparkakor lyckades vi iallafall trolla fram och en liten pratstund med Nilsen (i pyamas) hann han också med innan jobbet kallade och han fick åka vidare:)

Nu på eftermiddagen fick jag ett glädjande telefonsamtal. Jag har fått en halvtidstjänst med start ifrån 1 februari. Nu inväntar jag bara klartecken om den andra 50% tjänsten..och det hoppas jag få svar på inom en vecka:))    


Nils och Peter


Nilsen äter bulle och busar med mormor:)

"klick"

Idag känner jag mig iallafall lite, lite bättre. Det är inte mycket å jag kan fortfarande inte vara uppe mer än några minuter i taget för då blir jag helt snurrig, matt och kallsvettig. Jag ligger alltså mest i min goa säng men samtidigt så måste jag upp å röra på mig lite ibland så att jag inte åker på någon propp i benet. Jag får ju sprutor mot detta, men ändå... 

Nu har jag iallafall "klickat" hem ett par helt ljuvliga julgardiner till köket. Det är ett par helt enfärgade knytbandslängder med pyttelite spets och ett vackert monogram på. Jag kan nästan se framför mig hur fint det kommer att bli tillsammans med min stora svarta smidesljustake:)) 

Sen har jag faktiskt varit uppe en sväng och satt mitt kamerabatteri på laddning så att jag kan ta lite bilder på alla saker jag så länge tänkt att lägga ut på Tradera. Ska verkligen försöka att få ut alla annonserna ikväll och hoppas att man får några kronor för grejjerna så att jag kanske kan ge mig själv en liten julklapp som jag vill ha;)


Från andra sidan häcken...


....kom min granne Mathilda igår med en såå fin "krya på dig" bukett. Tack snälla gulliga! Det värmer så nu när jag ligger här å mår allmänt skit!
Jag kom ju hem i torsdags eftermiddag å då kände jag mig någorlunda pigg. Det avtod ordentligt igår eftermiddag. Jag började att känna mig yr å svimfädig + att jag har ständig värk i magen så om jag ansträngde mig riktigt ordentligt så klarade jag ungefär av att vara uppe mellan 5-10minuter..

Ju fler timmar som passerade blev jag mer och mer orolig för om jag verkligen skulle må så här?! Tog mig efter en stund i kragen och ringde Sjukvårdsupplysningen å sköterskan jag pratade med trodde att yrseln kom av smärtan och att jag dessutom inte kunde vila på samma sätt här hemma som jag kunde på sjukhuset. Givetvis måste jag hålla koll på om jag fick feber. Då skulle jag tillbaka till sjukhuset på störtelibangen!!
Om jag inte känner att jag blivit något bättre så får jag nog tyvärr ringa in på måndag igen.

Som ni säkert redan förstått så gör jag för tillfället inga knop alls:( Ligger mest å vilar eftersom jag är yr å trött, det strålar i höger benet å tårarna bränner under ögonlocken.. Dessutom har jag ingen matlust men nu ska jag ändå försöka att jaga på min stora och mellersta dotter så att de sätter fart å lagar en riktigt god tacogratäng till kvällsmat:))




Flygande matta (bakplåt)

Så var jag hemma igen då... Bitten var inne i stan idag och skulle snygga till sig i håret så jag passade på att lifta med henne hem lite senare på eftermiddagen. Jag kände redan i bilen att det gjorde vansinnigt ont i magen så fort bilen skakade till det minsta lilla för att vi körde i lite snö eller i någon liten håla, så jag får förlika mig med att allt detta kommer att ta sin tid innan det blir bra...

Det fanns iallafall en liten kille hemma som blev såå glad när mamma kom hem! Det svåra är ju att jag inte får lyfta eller bära honom nu på några veckor. Tyvärr går det ju inte att förklara det för en 10 månaders, utan han kör på i samma hastighet som tidigare. Nä, nu ljög jag - han hade nog till och med ÖKAT tempot de dagarna jag varit borta:))
Gåvagnen kör han numera runt med alldeles själv och den nedre ugnsluckan sliter han upp, drar ut plåtarna på golvet, sitter å kanar runt med dom så att det mest liknar en liten kille på en flygande matta:)) 

Efter ett par timmar härhemma i allt bus nu ikväll så kändes det nästan som att jag skulle behövt låna en bakplåt av Nilsen och flyga tillbaka till lugnet på sjukhuset å vila upp sig ett par dagar till....

 


Snart är ännu en dag till ända här på sjuk...

img_0032 (MMS)

Snart är ännu en dag till ända här på sjukhuset.. Jag trodde vid en sekunds ögonblick imorses att jag skulle försöka att ta mig hem framåt eftermiddagen idag, men eftersom jag i princip inte sovit något på snart 2 dygn så ville sköterskan att jag iaf skulle stanna tills imorgon också ska jag få  lite "hjälp" att somna in ikväll;) Troligtvis har hon rätt. Det är nog det bästa att vara utvilad när man kommer hem till vardagen igen. Jag får ju iofs inte göra så mycket nu i ca 3 veckor framåt, men det tar nog på krafterna det också:)) Som jag redan skrivit så kände jag mig mer eller mindre medvetslös på förmiddagen. Jag låg här å halvsov när det knackade på dörren - där stod Louise S (en arbetskamrat). Gissa om jag blev glad av ett så oväntat besök:)) Hon stannade och vi ventilerade en bra stund, så rätt som det var kom de å sa att det redan var dags för lunch..  Dessutom hade hon med sig en present - En underbart söt liten älg:) Tack snälla Louise!


Så var ännu en dag till ända här på sjukhu...

img_0028 (MMS)

Så var ännu en dag till ända här på sjukhuset.. Känner mig aningen bättre idag men snabb är jag INTE! Jag är övertygad om att familjen Borgs sköldpadda tuva är snabbare än mig just nu;) Jag har iallafall haft två riktigt goa vänner här på besök under dagen och det värmer verkligen med lite besök i den här tristessen. Vid lunchtid tittade Bitten upp en stund innan hon började jobbet och vid halv sex kom Louise hit vilket var jätteroligt eftersom hon varit bortrest i 3 veckor. Som vanligt så skämmer hon bort mig med fina presenter och idag kom hon med en såå fin Desigual kjol till mig som hon köpt i Las Vegas och det bästa med den kjolen (förutom det underbara mönstret) var att det fanns RESÅR i midjan! Det passar ju perfekt ihop med min onda, nyopererade mage:)) Har nu allvarliga funderingar på att åka hem redan imorgon kväll istället för på torsdag. Får väl fundera vidare lite på det och ta en diskussion med doktorn också om detta imorgon så får vi se vad vi kommer fram till.. Tror iallafall att jag ska börja med att försöka sova några timmar. Natti natti


Jag överlevde detta också:)

Kl 05.00 imorses var det uppstigning. Taxin skulle hämta mig ca en timma senare och jag ville gärna duscha hemma innan operationen. Kl 07.00 fick jag "frukost" bestående av 7st tabletter. Halv åtta var jag på operation å 10.15 vaknade jag till och då var allt klart. Ärligt talat så vågar jag INTE tänka på hur ont jag kommer att ha när morfinet går ur kroppen... Sköterskan var hos mig alldeles nyss och sa till mig att jag ska vara medveten om att jag genomgått en stor bukoperation så hon sa att jag troligtvis blir kvar ända tills på torsdag. Vilken himla tur att jag har Henning Mankells nya bok med mig i bagaget:)) Besök har jag också haft idag. Först kom David å Nils. De hade nämligen varit på barnmottagningen som ligger våningen under och sökt för Nilsens ihållande feber o skrällande hosta. Det var tydligen inget allvarligare än en vanlig förkylning eftersom barnläkaren sagt till D att Nilsen var det friskaste barnet han träffat under dagen och med tanke på hur snabbt han kröp omkring i korridoren här så får jag en känsla av att herrn är på bättringsvägen:) Sen kom min älskade mamma med färska frallor till kvällskaffet - Jösses vad gott det smakade!! Nä.., nu kanske det är dags att börja att tänka på refrengen. Ta på pyamasen å sen se om det finns något sövande program på tv'n. Natti, Natti.

Lite piggare idag (som tur är).

Nilsen har för första gången i sitt liv varit riktigt dålig. 40 graders feber, hostig och rinnande mage. Igårkväll bytte vi 5 blöjor inom loppet av en timma!! Vet inte var han fått det ifrån, men jag gissar att det är någonting som kusin Sten "bjöd" honom på när vi var där i lördags...
Idag är ha iallafall betydligt piggare och det är skönt för alla parter.
Träffade hans barnmorska igår på Ica och hon sa att om han fortfarande hade så hög feber när han vaknade idag, så skulle vi ringa in till Barn i Lidköping. Hon sa också att han skulle få riktig saft (m socker) att dricka så att han fick energi och dessutom isglass. Gissa vem som tyckte att det var SÅÅ gott och genast blev på mycket bättre humör:))

Igår var jag på sjukhuset för inskrivning. Jag fick träffa min läkare, narkosläkare och sköterskor. Ta blodprov, välja ut frukost, lunch och middagsmenyn inför kommande vecka och till sist frågade sköterskan om jag var sällskapssjuk av mig eller om jag ville ha ett eget rum?(haha). Träffade faktiskt en jättegullig tjej i min egen ålder som skulle opereras direkt efter mig på måndag. Vi fick följas åt under gårdagen och trivdes jättebra ihop, men vi valde ändå varsin "enkelsuit". Vi kan ju träffas sen och prata ändå... 

Nu är iallafall nästan hela huset kliniskt rent så nu tänker jag ta en liten paus och åka iväg till Grands tyg- och lampaffär som har 50% på ALLA metervaror, vilket är = julafton för mig!!


Åh, vad gott med jordgubbssaft!!


..och det syns på ögonen att han fortfarande inte är feberfri.

Febern glöms bort med Teletubbisar...

Igårkväll skrek Nils tills klockan var närmare halv ett på natten... Han som ALDRIG brukar skrika var SÅ fruktansvärt ledsen och det hördes på skriket att det gjorde ont, men jag kunde för mitt liv inte förstå var han hade ont!??
Han somnade iallafall till slut med en ipren och av ren utmattning och imorses var han lika trött...
Förklaringen var att han har närmare 40 graders feber, så idag har vi inte sett till honom sådär jättemycket. Han har mest sovit. Nu är han iaf vaken och det bara blossar om kinderna på honom och när man är liten å sjuk så får man lov att titta på sin alldeles egna dvd med de gamla hederliga TELETUBBISARNA:)) Han älskar den filmen, precis som hans systrar gjorde runt samma ålder. Jag och D kanske inte är lika fascinerade, men vad gör det...

Nu börjar nedräkningen inför min operation på måndag. Imorgon kl 10 så ska jag in till sjukhuset för inskrivning.., men innan jag går och lägger mig så ska jag se på mitt favoitprogram - Arga snickaren:) 




Trevliga helgutflykter:)

Fredagen jobbade jag.. Tycker att det är såå kul att ha börjat jobba lite igen förutom att jag fick gå upp redan kl 03.30!! Jösses! Jag var nästan medvetslös hela dagen:)

Så blev det då lördag eftermiddag och den efterlängtade utflykten till syrran och hennes familj blev ÄNTLIGEN av. Det var ju ett bra tag sedan vi var och hälsade på dom, faktiskt nästan så jag skäms..., men det är ju som det är.. dagarna bara flyger iväg och det är väl som syrran säger - Vi bor för nära varandra...
Ja ja, trevligt var det iaf:)) Kusinerna lekte med varandra å hade skoj medans vi andra drack kanongott kaffe från deras nyinköpta Moccamaster - EN SÅN VILL JAG HA!!

Söndagen jobbade jag igen. Började iofs inte förräns kl 12, men innan allt kom i sin ordning så var det nästan så att svetten började lacka. Trasig bil, dubbla pass och ingen mat = en helt vanlig dag på taxi:))

(Har lånat ett par bilder av syrran eftersom min kamera inte vill vara mig till lags längre...)


Fika..


Nilsen och Stenen har kusinträff...



RSS 2.0