Mosters älsklingar:))

Idag skulle syrran in till stan och klippa sig så att jag följde med henne dels för att passa på att köpa en ny bikini och dels för att ta hand om hennes små godingar under tiden:)
Nu hör det till saken att lille Stenen älskar ingen mer än sin mamma för tillfället, så att jag körde runt honom i hans kärra i över en timma utan att visa mig för honom:) Det funkade jättebra så jag hann till och med köpa 2 bikinisar + ett par andra fina saker...

Sen åkte vi hem till oss. Åt lunch o fikade lite... Sparven badade i poolen och givetvis ville hennes lillebror också vara med. Han gjorde allt för att komma i. Kläddrade på stegen och stod på tå för att komma i vattnet. Han såg bara för härlig ut:))






på onsdag....

...åker jag och mina tre tjejer till Bulgarien:))
Det ska bli riktigt mysigt att få åka iväg ensam med de stora barnen samtidigt som jag kommer att ha en idiotstor klump i magen efter saknad av min lille Nils... Självklart vet jag att han och D klarar sig jättebra utan mig, men ändå.. 

Skulle börja att packa lite igår men upptäckte efter en tur på vinden att jag inte hade någon resväska hemma!! En väska visste jag att den åkt iväg till Las Vegas men var var den andra??! Fick lägga ihop lite högar med saker jag ska ha med. Ringde ngr telefonsamtal i panik så nu står jag nog här imorgon kväll med 3 stora väskor, vilket jag INTE behöver:))

Jag har iallafall fixat m sjukhuset så att lilltjejen blir av med gipset på onsdag morgon. Sen är det nog bara att snabba på till flygplatsen direkt efter doktorn eftersom planet går redan 15.15. Det kommer bli liiite stressigt, men jag tror att det kommer att ordna sig ändå...


Här ska vi bo. Det kommer att bli en dröm för tjejerna:)

Majskrokar är förträffligt gott!!


Dessa älskade majskrokar:) Nilsen är redan inne på sin 2:a påse och de underhåller honom (än så länge) medans vi andra äter och när han väl blött upp dom ordentligt så blir de som superlim!! De sitter klistrade i håret, på och under matbordet och är jädrans så svåra att få bort...men ack såå goda!!






Sommarpresent

Den här underbara gröna salladsskålen från Sagaform kom David hem med från jobbet idag. Han hade fått den som sommarpresent och frågade mig om jag ville ha den.... Självklart! Jag tyckte att den var kanonfin:) 


ett halvår idag:))


Åh, vad tiden går fort!! Idag blir vår lille kille redan 6 månader. Hade ju lovat mig själv att ta tillvara på den här tiden när han är så liten men som vanligt smällde det bara till och min lilla lugna bebis försvann....

Han hoppar i sin nya hoppgunga och gåstolen har blivit en klar favorit eftersom han kan ta sig runt själv nu här hemma. Tur är väl att det finns trösklar mellan rummen som han än så länge ser som ett stopp:))


Lilltjejen kom bort:(

Lilla Selma har ju börjat att gå ut och utforska trädgården. Hela veckan har hon hållt sig här runt huset, men sent igårkväll var hon plötsligt borta!! Hade ju sett hur hon hoppade runt i en buske på baksidan bara en timma innan...nu var hon puts väck!!
Gick runt i kvarteret och letade och letade, men ingen Selma. Blev ju såå orolig så jag sa till och med David att hon kanske fryser ihjäl inatt. Gissa om han tyckte att jag tog i lite väl hårt (haha). Han lugnade mig och sa att hon är snart hemma igen.
....och det var hon:) Precis när jag skulle gå och lägga mig så stod hon plötsligt där!! Hon hade alltså lurat mig och varit inne hela tiden. Troligtvis har hon somnat i stora tjejens rum bakom tvättstugan och där letade jag ju givetvis inte....
 

Premiärtur

Det blev en väldigt liten premiärtur på motorcykeln igår och tur var väl det. Åkte ju ingenting förra sommaren eftersom Nilsen låg i magen då och året innan blev det inte många meter åkt heller....
Redan efter ca 1 mil så kände jag hur dålig rygg jag har..., men till helgen så hoppas jag på kanonväder för då åker ryggbältet på och sen blir det nog en liten utflykt ut till Öglunda där jag är uppväxt och ev ett litet stopp på vägen hos syrran. Det är faktiskt rena lyxen att åka iväg ensam. Tyst och fridfullt... Du hör inte telefonen och resten av familjen är hemma...
Tror att det är det som kallas egentid:))


Åka öppet åt båda hållen:)

Ja, det gjorde jag igår. Pappa var här en stund på eftermiddagen och fikade. Kom då på att jag kunde åka med honom tillbaks till Skara och sen ta motorcykeln hem:)
Medans jag fick äran att provköra hans "lilla" sommarbil hem så satt pappa brevid och spelade någon gammal fruktansvärd låt med Magnus Kvintett!! 
Kan väl säga som så - att den bilen kommer INTE riktigt till sin rätt på våra vägar häromkring. Men jag tror på vad pappa säger - Den går som en dröm nere på autobahn..... 


Blocket = min favoritbutik:))

Jag vill börja med att säga att jag fullkomligt älskade mina stora korgstolar och det stora bordet jag slet så med i vintras men till sist blev det ohållbart. Den stora gruppen i mitt lilla kök funkade inte längre. Man kommer till ett stadie där man inser att det praktiska vinner över det snygga - tyvärr:(

Jag visste på ett ungefär vad jag ville ha istället men ville också se och provsitta innan jag köpte något annat så i lördags tog jag med mig Nilsen & Hedvig och åkte till Mio i Mariestad. SHIT, vad dyrt det var! Hem igen och satte ut en annons på Blocket på mina köksmöbler. Inga problem. De säldes på en timma blankt till ett par i värmland. Det fina med detta var att nu hade jag helt plötsligt tjänat 500kr på matgruppen sen jag köpte den=))

Ut och kikade på Blocket igen...och där var den! En gammal annons, inlagd i april, på ett "Plaine" bord i valnöt från Mio. Tjejen som sålde det begärde 3500, hade sedan sänkt det till 2500 så jag skickade ett sms att hon fick 1600kr. Hon antog mitt bud så nu har jag varit på en liten utflykt till Skövde och hämtat detta och det blev verkligen kanonbra när det kom på plats!!


Rottinggruppen...


som byttes ut mot denna nätta grupp


Stannade också till i min favoritaffär i Brännebrona där de säljer 2:a sortering
på Markslöjds lampor. Hittade den här lampan som passade perfekt till bordet:)

Bumbo premiär:)


Så var det då äntligen dags att börja använda BUMBON som Nils fick av mormor i julklapp.
Med tanke på sina runda och goa lår så sitter han fast ordentligt;)


Storasyster Ninni och Nils

Kall & regnig Skolavslutning.. precis som vanligt alltså.

Inga konstigheter alltså... Skolavslutningsvädret var precis som vanligt. Alla barnen såå finklädda och glada men som till slut gjorde precis som jag - Fick tuppskinn och nästan började att skaka tänder av det råkalla vädret som ALLTID lyckas att dyka upp lagom till skolavslutningen!! 

Barnen sjöng såå fint, det var fullt med och efteråt blev det fika med jordgubbstårta hemma, vilket gjorde oss lite varmare i kläderna:)


Lilltjejen slutade 2:an men hade varit hos doktorn dagen innan och fått nytt
gips m mitella så att hon var snygg till skolavslutningen;)


Mellantjejen slutade 5:an och är här med sin bästis Moa.


...och min stora tjej slutade 7:an och var fanbärare.
Jösses vad barnen blir stora och vad tiden går fort!!


...och Nils fick nöja sig med majskrokar medans vi andra åt tårta:))

Nettoreklamen färgar!!


Idag smakade Nils på veckans reklamblad från NETTO:) När han hade tuggat en stund och blött ner bladet ordentligt upptäckte jag att han var helt gul om kinderna!!








Färdigmålat


Så var då ÄNTLIGEN huset färdigmålat och jag blev faktiskt riktigt nöjd:))






Så här blev det...


Så här målade jag det för 2 somrar sedan...



...och så här såg huset ut när vi köpte det för 2,5 år sedan.

Plattbyte

Så var då plattorna på framsidan efter många om och men med min rygg nu utbytta. Skönt att slippa de hemska sjöstensplattorna och få dit enhetliga grå istället... Tänk att så lite kan göra så mycket:)


Före...


...och efter

En liten dröm....

...var att nu ikväll så vågade vi för första gången låta lilla Selma gå ut.
Vi har haft henne inne nu några dagar så att hon fått bekanta sig inne i huset men nu kände vi att det var dags för henne att få komma ut. Hon har nu ikväll enbart bekantat sig med altanen, men troligtvis så kommer hon att prova på gräsmattan redan imorgon...

Krukan ser väldigt stor ut på bilden, men det är den INTE:))


Rött tungt gips...

Hedvig och hennes pappa var tillbaka på sjukhuset vid 9-tiden igår förmiddag. Han ringde till mig vid tio, och då var lilltjejen sövd inför operationen. Fy, vad mamma var nervös!! Han lovade att ringa så fort hon vaknat men glömde tydligen detta. Jag väntade och väntade och väntade:(

Vid fem-tiden ringde de äntligen och var då på väg hem till mig så att jag fick träffa henne.
Jag möttes av en väldigt trött liten tjej som samtidigt var vid gott mod, visade upp sitt röda gips och efter en stund väldigt görna ville låna en sjal av mamma eftersom hon inte orkade hålla uppe armen längre....


Nisse nyfiken:)

Kisseekatten är såå spännande så att Nils till och med kan sätta sig upp själv när hon går förbi:)


Bakåthopp resulterade i bruten arm:(

Min lilla tjej Hedvig var igår i lekparken med sina kompisar och gungade... Heddan hade tydligen bestämt sig för att göra ett sk bakåthopp ifrån gungan. Detta gick ju som väntat inte så där jättebra precis, utan hennes pappa ringde till mig och sa att han trodde att armen gått av. Han åkte in med henne till sjukhuset och där konstaterade de ganska snabbt att så var alltså fallet!! Stackars liten... Efter flera timmars väntan på att bli gipsad så kom istället läkaren ut och sa att hon fick åka hem och sova utan gips, eftersom hon skulle bli tvungen att komma tillbaka idag och opereras!!

De har nu åkt tillbaka till sjukhuset och jag sitter här och väntar på att de ska ringa snart och säga att allt gått bra..

Ett litet tips bara. - Gör INGA bakåthopp när ni gungar;)


Lilla Selma är här:)


Idag har vi varit i Borås och hämtat vår lilla Selma:) Allt gick förvånansvärt bra. Givetvis pep hon lite under bilresan hem men lugnade sig snart och la sig till rätta och sov en liten stund...
Vi funderade på hur det skulle gå när vi kom hem, men hittills har det inte varit några som helst bekymmer. Hon var lite försiktig i ca 3 minuter och sen sprang och hoppade hon runt i vartenda rum för husesyn! Hon kommer fram till oss, är inte rädd för höga ljud och spinner bara du nuddar henne. Hoppas att hon fortsätter att vara lika mysig som hon varit i kväll. Då kommer hon bli mer än underbar:))

När jag efter ca en timma satte mig i fotöljen med en övertrött liten Nils så visade hon ganska snart att hon led av samma symptom. Hon lyckades ta sig upp på armstödet, vidare till ryggstödet för att sedan däcka av på min axel och stensomna mellan mig och Nils. Känns iallafall väldigt skönt att hon redan känner sig så trygg och tycker så mycket om oss:))

Det finns nu bara ETT stort frågetecken och orosmoment... Har hon världens största blåsa eller har hon varit någonstans där hon INTE ska vara?!! Hoppas givetvis på det första alternativet:)






RSS 2.0