Ett tag sedan nu...

Ja, nu var det ett tag sedan jag skrev något här... Dagarna har gått fort men ändå inte. Jag har försökt att få iordning på det mesta inför lillens ankomst och samtidigt har jag så vansinniga förvärkar att jag har svårt att röra på mig.

Idag var det mvc-besök och allt såg bara bra ut:) Sf måttet är samma som förra veckan - 38cm. Alltså är lilleman på väg åt rätt håll=) Barnmorskan bokade en tid nästa fredag, men sa att vi kanske inte ses då. HOPPAS såå att han har kommit ut då:)

Har också försökt att göra iordning lite till advent. Det går inte fort, men framåt=))

Hyllan i köket....


Enkel men tråkig adventsljusstake....


....och lite granris med lampor i blomlådorna...

Idag är det ingen höjdardag:(

Skyndade iväg imorses till MVC där allting var bra:) Vi skrev mitt förlossningsbrev och jag fick med mig en helt NY bilstol hem.. Kanonfin var den!! Efteråt gick jag till Ica och handlade. jag trodde aldrig att jag skulle ta mig därifrån! Jag fick fruktansvärda smärtor i benen och underlivet och de har bara fortsatt.... Det gör såå j-vla ont!!

Jag har iaf lyckats baka en mjuk pepparkaka som en bloggvän till mig hade gjort. Den såg såå god ut och snart kommer det en kompis till mig och fikar. Då ska det provsmakas=)



Har även tagit fram min barnvagn....



GRATTIS till min "lilla" tjej!

Idag har jag sovit alldeles för länge..,men det kanske var behövligt:)
Brukar i vanliga fall vakna redan kl 7 men idag kom jag inte upp förrän halv tio!
Det betyder att jag får lite mindre gjort idag än jag tänkt mig, men det finns ju en morgondag också som tur är=)

Idag fyller dessutom min minsta tjej 8 år - Jösses vad tiden går fort!!

GRATTIS gummam min!!

Här sitter vi och väntar:)

Då var sängen färdigbäddad till lillebror:)
Nu ska jag iväg till skolan på utvecklingssamtal för min minsta tjej..
hej hej!! 


Fram och tillbaka....

Efter 4 timmar på sjukhuset i förrgår kväll med rötgen av hela högerbenet så fick jag till slut åka hem.. Blodflödet var inte det bästa eftersom lilleman ligger och blockerar ganska mycket nu, men det var iaf ingen propp:) 

Igår vid lunchtid ringde doktorn igen och bad mig att komma tillbaka...? De trodde att jag ev kunde ha en infektion i benet och de hade GLÖMT att ta ett blodprov - Då gick hela eftermiddagen åt till sjukhusbesök IGEN!!
Efter många om och men med läkare och överläkare, så fick jag åka hem. Ingen vet vad som hänt med benet, men de har ju som tur är uteslutit det värsta.

Nu ska jag snart gå upp på vår vind fast jag INTE får det för min man, men jag vill själv leta reda på vilka ljusstakar, stjärnor mm som ska sättas upp till 1:a advent. Han säger att han ska göra det, men då vet man inte vad han plockar ner för underliga saker (haha). Lika bra att jag gör det nu när han är på jobbet och ställer undan i en garderob så att de finns nära till hands...  


Blodpropp i benet...??

Vaknade strax efter klockan 12 inatt för ännu en runda till muggen.. Då smällde det till i min högerfot!! Den blev jättetjock och kändes hård och det stack som nålar i den.
Bestämde mig efter en stund för att ringa Sjukvårdsupplysningen...
Det var lättare sagt än gjort. Efter över EN HEL TIMMA, (när foten lugnat sig lite) så fick jag äntligen prata m en sköterska. Hon var jättegullig, ringde tom till förlossningen och ringde upp mig 2ggr hemma mitt i natten:)
Jag pratade mig ur det lite lätt, så att jag slapp att åka till sjukhuset mitt i natten. Jag var ju såå trött!! 
Lovade iaf henne att åka till Vårdcentralen idag..., så nu har jag varit hos farbror doktorn också. Han tror också att det kan vara en propp så nu ska jag vidare till sjukhuset i Lidköping kl 16.30 för röntgen - Känns faktiskt ganska jobbigt idag:(

Nu finns det inga mer ursäkter....

Fy vilket tråkigt väder det är idag... Det känns verkligen inte som det blir ljust någongång:(  Imorses var jag lite inne på att jag skulle gå ut och kratta lite löv, men jag ångrade mig ganska snabbt!!
Istället ska jag nu äntligen sy påslakanen till spjälsängen. Jag har ju tygerna framme och min man har ställt fram symaskinen (som väger närmare ett ton) så nu finns det ingen återvändo:)
Sängen är förövrigt nu färdigmålad efter 4 strykningar - det gör jag ALDRIG om. Jösses vad tråkigt det var....


"Tygerna som ska bli påslakan"


"Här hjälper min ena tjej till att förbereda inför målningen"

Uppe med tuppen:(

Godmorgon:) Ja, nu är klockan 8 och jag har redan varit vaken i nästan 2 timmar, och för en gångs skull är det varken gubbens eller barnenes fel - det är KATTEN!! Han satt vid min säng strax efter kl 06 och tyckte att han sjöng såå fint! Det tyckte ju däremot INTE jag, utan nu har jag talat om för honom att han hänger väldigt löst;)

I eftermiddag ska vi till min syster och hennes familj på namnkalas. Hennes lille kille är nu redan 5 månader. Liten o liten är väl synd att kalla honom... han väger redan 10kg=))
Jag hoppas att jag inte blir alltför trött på kalaset, men har jag tur så märks det inte eftersom det skulle komma runt 50 personer. Då har man nog chansen att kunna dra sig undan lite om det skulle behövas:)
Jag får väl ta mig i kragen.., mot min vilja och stoppa i mig ett par järntabletter redan nu, så får jag hoppas att iaf huvudvärken lättar lite...  

Medans man orkar....

Oj, oj, oj... Idag har det banne mig varit full rulle hela dagen!
Vaknade redan vid 4-tiden imorses med migrän liknande huvudvärk, tog ett par alvedon och somnade om ca en halvtimma innan tjejerna skulle väckas inför skolan:( Mellantjejen var fortfarande väldigt dållig så hon fick vara hemma ännu en dag...  Sen fick jag snabba på till mvc, handla, laga en snabb lunch eftersom dotterns pappa ringde och sa att han både bokat tid hos optikern och vårdcentralen till henne medans jag var på mvc - Panik!!

Jag vet inte riktigt vad som hände men jag fick nog upp farten ganska bra över lag idag, så nu har jag bakat lussekatter så nu ska jag och familjen "provsmaka" ett par stycken:)



TUPPERWEAR....

Nu ska jag iväg till en kompis som ska ha Tupperwear-party. Jag ska absolut inte ha någonting därifrån eftersom det mer eller mindre ramlar ur köksskåpen av grejjor, men det är ju alltid trevligt att träffa lite kompisar och man får ju för allt i världen INTE glömma bort att det bjuds på fika=))

Tyvärr har jag fortfarande samma idiotiska huvudvärk som jag nu haft i ca 2 veckor... Som tur är så ska jag till Mvc imorgon och kan då förhoppningsvis få ett svar på vad det är... Det värsta med besöket imorgon är att jag ska få min andra dos vaccin!!

Utmattad...

Nu börjar det att ta på krafterna. Har massor med förvärkar och sover lite si så där... Som tur är har jag "bara" gått upp ca 13kg hittills, men har jag otur så hinner jag säkert gå upp 10kg till de sista veckorna=))

Vädret är ju inte heller direkt upplyftande. Jag tycker att det känns som om det är mörkt dygnet runt.., men samtidigt väldigt mysigt med alla ljus som man har tänt nästan hela dagen.

Jag har ochså varit barnvakt en hel del den sista veckan. Förra veckan hade jag min systers två små på 2,5 år och 5månader ett par dagar och idag har jag haft kompisens lilla goa 1-åring här på förmiddagen:)
Jag älskar att ha dom hos mig, men just nu känner jag att jag blir såå trött när de har åkt hem. Det kanske inte är så konstigt när man är höggravid:) Dessutom har jag ju tre egna tjejer att ta hand om...

Jag har gjort en stor griffeltavla i köket och jag tyckte att kompisens lilla 1-åriga tjej målade såå fint nere i ena hörnet. Vad tycker ni??


Nya naglar:)

Idag har jag suttit nagelmodell åt en tjej här i byn som ska avlägga sitt sista prov på fredag. Jag har blivit tillfrågad förut om jag ville vara med på fredag, men jag kände att jag inte orkade att vara borta precis hela dagen. Det kändes ordentligt i kroppen efter att jag suttit på hennes salong idag i 3 timmar. Jösses - jag kunde nästan inte resa på mig när allt var färdigt, men jag blev såå nöjd så det var värt alltihopa=))



Underbara ljus och kanonsöta pyamasar:)

Var på ljusparty i förra veckan.. Hade nästan lovat mig själv att inte köpa någonting, men jag kunde INTE låta bli att beställa några småljus som luktade "Jordgubbar & rabarber". Fick dom i fredags och de luktar bara såå gott!!



...ochså kom det ett paket på posten med 2st underbart söta pyamasar till "lillebror":)


Nu är bordet färdigt!!

Godmiddag!
Nu har jag till slut blivit färdig med matsalsbordet och jag blev faktiskt jättenöjd:)
Eftersom jag känner mig som en elefant för tillfället och blir trött för minsta lilla så tog det några dagar extra mot vad det hade gjort i vanliga fall..., men som sagt - nu är bordet och stolarna målade och klädda med nytt tyg.



Grundmålning av bordet...




Före..



Efter...






Lite dekoration..



Satte dessutom upp paneler, som jag egentligen INTE gillar, men med de jättestora tofsarna till så får det duga tills julgardinerna ska upp=)


RSS 2.0